2020-04-07 23:43

Teo Trandafir: Ar fi un gest ciudat din partea PDL să mă excludă

 |  18:56
Teo Trandafir: Ar fi un gest ciudat din partea PDL să mă excludă

Mulţi aufelicitat-o, alţii au blamat-o pentru gestul de a vota moţiunea de cenzurăîmpotriva Guvernului Boc. Teo Trandafir, încă deputat PDL în Colegiul 19,recunoaşte că a adus un deserviciu partidului, însă crede că excluderea ei arfi “un gest politic ciudat”, întrucât continuă să aducă un capital de imaginepreţios, acum, când “pare-se că nu e totul foarte roz prin zonă”. De ce a votatTeo moţiunea, ce părere a avut prietenul ei, Mircea Badea, despre asta şidespre intrarea ei în politică, aflaţi în prima parte a interviului pe carevedeta ni l-a acordat în exclusivitate.

- Cum esituaţia ta acolo, în partid? Am înţeles că, oficial, nu s-a hotărât excludereata.

- Nu. Numi-a spus absolut nimeni oficial şi bănuiesc că nici nu-mi spune încă.

- Totuşi,bănuiesc că vor trebui să-ţi comunice şi ţie ce hotărăsc.

- Asta măgândesc şi eu, dar deocamdată, fiind vacanţă parlamentara… Plus că au fost toţicu inundaţiile, cu criza, nu cred că au avut ei timp de mine.

- Darcrezi că te vor exclude?

- Eu nuam o opinie. Eu personal nu aş face asta, din mai multe motive. În momentul ăstas-au dat publicităţii nişte sondaje, din care pare-se că nu e totul foarte rozprin zonă. Şi să dai afară un om care în momentul ăsta, în ciuda faptului că ţi-aadus un deserviciu, îţi poate aduce servicii destul de mari, e, după părereamea, un gest politic ciudat. Şi mai e o chestie: eu, deocamdată, sunt înaltădeputată, adică sunt deputat ales, pe mine mă dă afară poporul care m-a ales.Asta o dată. Şi a doua oară, gândeşte-te că ei ar trebui să organizeze din noualegeri parţiale într-un sector foarte complicat şi foarte greu de cucerit.

- Crezi căai ajutat partidul, aducând popularitate?

- Astacredem cu toţii, pentru că altfel n-am fi colaborat. Eu am adus ajutorpartidului, partidul mi-a adus ajutor mie. Până la urmă, aşa se fac lucrurile,când e vorba despre parteneriat. Cât despre proporţiile în care fiecare l-aajutat pe celălalt, rămâne să vedem.

- Darpopularitatea ta crezi că a mai crescut de când ai intrat în ploitică?

- Asta nuştiu. Eu am făcut-o de drag, am făcut-o sperând că pot să schimb ceva, că, cineştie, o să fie mai uşor cu nişte planuri pe care le aveam şi pe care încă leam.

- Tereferi la proiecte sociale?

- Da. Casă fac ce aş vrea să fac, mi-ar trebui o fundaţie, or' o fundaţie, ca să ţi-ofaci singur, ăla eşti! Nu m-aş încumeta singură.

- Dar ceai vrea să faci?

- Aş vreasă mă ocup de copiii abandonaţi în maternitate, să studiez mai cu atenţie legeaadopţiei, dacă s-ar putea să intru în comisia de specialitate, să mă consult şicu colegii de acolo şi să vedem ce se poate face, că sunt convinsă că suntfoarte multe amendamente care pot fi aduse şi mi se pare realizabil, pentru căprimul meu amendament a trecut. Cu ajutorul partidului, evident, că altfel nuaveam nici o şansă, că la vremea respectivă nu eram aleasă, dar a trecut.

- Bănuiesccă te axezi pe sfera asta şi pentru că o ai pe Maya (fiica adoptată a vedetei -n.r.), nu?

- Sigur căda.

- Cum ţise pare politica, faţă de ce-ţi imaginaitu că o să găseşti în domeniul ăsta?

- Lucrurilenu sunt niciodată aşa cum ţi le imaginezi. Eu mă aşteptam ca lucrurile să fiemai mult sau mai puţin cum cred eu. Dar dacă porneşti în orice proiect cugândul că lucrurile sunt ori cum vrei tu, ori deloc, rişti să devii inflexibil.Şi atunci, eu nu am avut aşteptări neapărat, de un anume fel. Am spus “vedemacolo, văzând şi făcând”, ceea ce s-a şi întâmplat. Am observat cum se întâmplălucrurile, m-am dus în mai multe comisii, am băgat de seamă… Am învăţat foartemulte lucruri. Am avut şi şansa să stau în prima bancă, cu un politician maiexperimentat, care în momentul în care era întrebat de mine “ce înseamnăasta?”, îmi explica.

- Desprecine e vorba?

- Îlcheamă Gheorghe Tinel şi e deputat PDL de Ialomita. Când era vorba despretermeni tehnici, pe care eu nu am de unde să-i ştiu, m-a ajutat. Dar nu m-ainfluenţat niciodată. Şi nici nu a încercat, din bun-simţ şi calitate umană, numi-a influenţat deciziile. Nici nu s-a pus problema.

- Şiprogramul tău acolo, practic în ce a constat? La ce oră mergeai la birou?

- Programule fixat de ei şi tu încerci să-l respecţi. La un moment dat, îţi fixezi o zi deaudienţă şi te duci şi la biroul parlamentar, unde dai audienţe.

- Bănuiesccă au venit mulţi oameni la tine, nu?

- Auvenit, dar foarte mulţi nu înţeleg că abilităţile unui deputat sunt oarecumlimitate. De pildă, a venit o doamnă care vrea să adopte un copil, să zicem. Casă fac eu chestia asta. Dânsa a venit de undeva din Târgu-Mureş. I-am explicatcă există deputaţi foarte buni pe Târgu-Mureş, mergeţi în localitatea de reşedinţă,i-am spus. Iarăşi, a mai venit cineva din Râmnicu Vâlcea. Au venit tot felul deoameni care nu înţeleg că dacă vin în Bucureşti fără viză de flotant nu se potadresa deputatului de sector.

- În modspecial, de ce s-au plâns cei mai mulţi?

- Pensiimici, salarii mici, vin cu decepţii… că nu le dă statul. Şi tu îi trimiţi maideparte şi aştepţi un răspuns, că n-ai ce să faci. Unii vor bani, sunt disperaţi:“Măcar un milion, să-mi hrănesc copilul”.

- Aşteptau,săracii, să le dai tu din buzunar?

- Da, da.

- Nu ţis-a părut trist?

- Oameniinu se adresează autorităţilor pentru că sunt veseli sau pentru că o duc bine.Vin în pragul disperării. Şi colegii mei deputaţi, la rândul lor, după ce că auproblemele pe care le au pe cap, au mai şi votat cum au votat, după care s-audus în teritoriu. Îţi dai seama că i-au întâmpinat cu… “multă căldură”.

- Fetiţata ce a spus când a aflat că intri în politică? Te-a încurajat?

- Daaa, afost în campanie cu mine, a fost majoretă. Ea a înţeles că ajutăm copiii. Atât!S-a bucurat tare, ea care-şi dă păpuşile sau hainele, nu mai ştie cum să facă săle pună frumos, să le împăturească…

- Am văzutşi eu un filmuleţ cu ea, la tine pe site. Apropo, ţi-ai închis site-ul, blogul?

- Da. Ştiicare-i chestia? Te înjură foarte urât, foarte, foarte urât! Mai mult pebloguri, decât în alte părţi. Mircea (Mircea Badea - n.r.) de exemplu, e deacord cu blogul şi mă încurajează să-l deschid. Dar mie mi-e frică să intru peel. Ce-am putut să citesc... Că nu sunt în stare să fac copii, că să încerc cuCopilul Minune, poate pot să fac cu el…Şi atunci am spus că gata, totul are olimită.

- Mirceace părere a avut când a aflat că tu vrei să intri în politică?

- Noi doiavem o regulă: una-i una, alta-i alta. Noi doi am hotărât să fim prietenipentru totdeauna, indiferent de ce cale alege fiecare, profesional vorbind. Mirceapoate să înjure cât şi pe cine vrea el, eu, la rândul meu, pot să acţionez cumcred eu, nu are absolut nici o legătură.

- Nu ţi-abătut obrazul că te-ai dus la PDL?

- Niciodată,nici măcar o dată. Şi eu m-aş fi aşteptat să o facă, dar, gândindu-mă foarteserios, mi-am spus: “Măi, dar eu chiar nu am nici un pic de încredere înMircea, chiar n-avem şi noi creier în cap?”. Şi nu, nu mi-a spus niciodatănimic.

- Şi-apoi,după ce ai votat moţiunea? Te-a felicitat sau te-a certat?

- Nu, noinu vorbim despre lucrurile astea. Noi avem treburile noastre, avem discuţiilenoastre. De exemplu, e foarte afectat de evenimentele din ultima vreme, de Mădălina…El e un om extraordinar şi are un suflet foarte sensibil.

- Deşiare alura asta de tip dur…

- Da.Adică, din punct de vedere politic, sunt convinsă că are nişte opinii şi nişteatitudini foarte bine clarificate, dar din punct de vedere sentimental, puruman, nu e dragon. Se poate discuta cu el, poţi sa-i ceri un sfat.

- Motivaţiata principală pentru care ai votat moţiunea care a fost, până la urmă?

- Eutocmai ieşisem dintr-o campanie electorală foarte dură, pe care o bazaserăm, toţi- înţelegându-ne foarte bine unii pe ceilalţi-, pe problematica celor mici. Şi,de ce nu, şi a bătrânilor, pentru că am tot spus, de bătrâni şi de copiitrebuie să ai grijă întotdeauna. Am vorbit despre asta, am bătut moneda peasta, oamenii m-au crezut. La un moment dat, eram între blocuri şi a strigatcineva că “dacă vine PDL-ul la putere, or să ne ia casele şi pensiile”. Şi amspus, cum am putea să facem aşa ceva, este ilegal, să iei casa cuiva! Nu e înregulă! Şi în al doilea rând, am spus că o să ne luptăm cu toţii ca pensiile sărămână întregi. Ei, nici bine vorba nu sfârşea, câştigăm, bazându-ne pevoturile acestor oameni, iar prima mea măsură politică este să votez exactinvers decât am promis! Mi s-a părut… Nu ştiu, poate dacă ar fi trecuttrei-patru ani, poate m-aş fi obişnuit, că aşa e în politică, una spui şi altafaci, dar aşa, cum, cum?!

- Tu aianunţat, cu câteva zile înainte de votarea moţiunii, că o vei vota. Nu ţi-au săritîn cap cei din partid pentru asta?

- Maimult decât atât, mi-au reproşat că nu le-am spus.

- Şi cear fi putut ei să facă dacă tu le spuneai dinainte?

- Astaera şi întrebarea mea.

- Oricumnu renunţai la ideea de a vota moţiunea, nu?

- Nu. Dacăte gândeşti la raţiunile care m-au dus la această concluzie, îţi dai seama că deciziae imuabilă. Nu aveam cum să fac altfel.

Continuareainterviului o veţi putea citit în ziarul nostru de mâine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07

Mai multe imagini:
Teo Trandafir: Ar fi un gest ciudat din partea PDL să mă excludă
zoom
Teo Trandafir: Ar fi un gest ciudat din partea PDL să mă excludă
zoom
Parerea ta...

TUDORELU1
04 Aug 2010

Nu stiu cat de ciudat ar fi ca PDL s-o excluda pe Teo din partid. Daca insa nu o exclude, PDL incepe sa semene tot mai mult cu Mangafaua din D'ale carnavalului, piesa lui Caragiale: „o mai iert de data asta, dar...” Ar vota cineva cu Mangafaua?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine