2019-11-18 09:10

Teoria şocantă a unui matematician despre omenire: Într-un secol, vom trăi într-un mediu virtual

 |  17:11
Teoria şocantă a unui matematician despre omenire: Într-un secol, vom trăi într-un mediu virtual

Are un doctorat în matematici, de-a lungul carierei a condus mari proiecte de informatizare în sistemul medical, iar lucrările sale au fost premiate de Academia Română. Dan D. Farcaş este însă şi unul dintre oamenii care şi-au dedicat o mare parte din viaţă studierii fenomenului OZN din România. Nu foloseşte cuvinte mari, motivând că nu vrea să cadă în penibil, însă teoriile sale îţi captează instant atenţia.

„Să îţi spun ceva. Din tot ce apare, 95% sunt fabulaţii, iar restul - fenomene inexplicabile, dar care ajung să fie duse în derizoriu de diverse agenţii oficiale sau nu. Vrem sau nu să recunoaştem, pe Pământ se întâmplă lucruri stranii, dar mereu am încercat să rămân cu picioarele pe pământ”, îmi spune din capul locului. O întâlnire cu Dan D. Farcaş ştii când începe, dar nu şi când se termină. De când a ieşit la pensie, majoritatea timpului şi-l petrece studiind în biroul său amenajat în locuinţa personală situată în cartierul Drumul Taberei din Capitală. Înconjurat de mii de cărţi, multe dedicate ufologiei, matematicianul în vârstă de 75 de ani nu intră în detalii până nu îţi oferă şi argumentele necesare.

„Atunci când află ceva, oamenilor le place să li se confirme dorinţele, altfel te vor urî. Să luăm un exemplu. Dacă apare o nouă dovadă că există Dumnezeu, atunci vor fi fericiţi. În schimb, dacă le zici că există dubii că Iisus a existat cu adevărat, ai probleme. Şi nu vorbim doar de religia creştină. E universal valabil. Hai să îţi spun şi o mică anecdotă. Cică într-o seară, un poliţist surprinde un beţiv care era în patru labe pe stradă, undeva sub un felinar. Îl întreabă ce s-a întâmplat. Omul îşi pierduse cheile. «Le-ai pierdut aici?», îl întreabă poliţistul. Iar răspunsul beţivului a fost ceva de genul: «Nu, dar aici e lumină». Cam aşa e şi cu ştiinţa. Caută totul în lumină. Pentru mulţi oameni, ce e în afara luminii, pentru ei nu există”, îmi răspunde atunci când îl întreb dacă el crede sincer în existenţa extratereştrilor.

Teoria furnicilor

Teoria şocantă a unui matematician despre omenire: Într-un secol, vom trăi într-un mediu virtual
zoom

De-a lungul carierei, Dan D. Farcaş a publicat 25 de cărţi, dintre care 15 sunt dedicate civilizaţiilor extraterestre şi a prezenţei acestora pe Terra. Nu îşi mai aminteşte exact cum a pornit pasiunea pentru Cosmos, însă ţine minte că la 8 ani a scris prima carte de astronomie. „Când eram mic mă întâlneam cu diverse persoane, eram speriat, se întâmpla totul noaptea, însă e eluziv totul. Pe la 10 ani, de exemplu, împreună cu fratele meu făceam benzi desenate, iar în 50% din cazuri, tema era călătoria cu nave cosmice printre planete. Nu ştiu ce mă îndemna, e totuşi un semn de întrebare. Nu făceam legătura însă între extratereştri şi OZN-uri. Asta s-a întâmplat foarte târziu, aveam 38 de ani când am scris un prim articol pe tema asta”, mai spune fostul vicepreședinte al Societății Române de Informatică Medicală. Prima carte pe această temă a apărut în 1983 şi se numeşte „De ce tac civilizațiile extraterestre?”. Teoria sa privind contactul cu alte civilizaţii este una interesantă. „În galaxia noastră, există cam 100 de miliarde de sisteme solare ca al nostru şi în universul pe care îl putem vedea există 100 de miliarde de astfel de galaxii. Pentru a se naşte o civilizaţie, e nevoie de enorm de multe condiţii. Ca să ajungem în situaţia noastră, a fost nevoie de milioane de oameni şi de ani de evoluţie. Există posibilitatea ca în galaxia noastră să existe sau să fi existat o altă civilizaţie în trecut, dar ea nu putea să rămână la nivelul la care suntem noi acum. Probabil că a evoluat în ceva, dar vorbim de milioane de ani care au trecut în tot acest timp. Cât despre poveştile că SUA au contact direct cu o civilizaţie extraterestră superioară, nu cred deloc în ele. Dacă un mirmecolog descoperă o rasă de furnici necunoscută, ce face mai întâi? Ia legătură cu regina furnică înainte să acţioneze? Nu, mai întâi declară acea zonă protejată pentru a putea fi studiată mai bine. Încearcă să înţeleagă cum funcţionează acea societate primitivă. Cam aşa e şi cu extratereştrii. Nu au nevoie de acordul cuiva să fie pe Pământ. Dacă au ajuns la noi, sunt la un nivel extraordinar de avansat şi pot face tot ceea ce doresc, mult peste capacităţile noastre, deşi populaţia umană tinde să devină o hipercivilizaţie”, spune Dan D. Farcaş în monologul său.

Vom asista la schimbări dramatice

Profesorul este convins de faptul că, într-un timp relativ scurt, aproximativ 100 de ani, omenirea, aşa cum o ştim noi, va suferi schimbări drastice. „Întrebarea care se pune este dacă vom reuşi să rezistăm acestor schimbări, dacă vom face faţă cu brio”, explică acesta. „Estimarea mea este că jumătate din omenire va trăi, în aproximativ un secol, într-un mediu virtual, va fi un fel de a doua viaţă reconstituită online cu ajutorul unor avatare. Moartea nu va mai fi la fel pentru omenire. Nepoţii vor putea discuta când doresc cu străbunicii prin acest mediu virtual. Şi tind să cred că nici corpul uman nu va mai fi la fel, fiindcă nevoile nu vor fi similare celor de astăzi. Aşa cum ziceam atunci când e vorba de alte civilizaţii, cu siguranţă ne vom transforma în altceva. Poate că totul va fi spiritual, nu fizic. E imposibil să trăieşti în acelaşi ritm milioane de ani. De exemplu, civilizaţia avansată este de nici două sute de ani, iar resursele sunt aproape de final. Omul trebuie să se adapteze, însă totul depinde de mulţi factori”, a mai spus Dan D. Farcaş.

OZN-urile şi România

De aproape 20 de ani, împreună cu alţi pasionaţi de ufologie, profesorul Farcaş a înfiinţat Asociația pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate, iar de-a lungul acestei perioade s-a implicat personal în studierea a sute de cazuri. „Doar la 10 dintre ele nu am găsit o explicaţie logică. Ultima poveste cu OZN-uri este din 1992, dar povestită mie mulţi ani mai târziu de un pilot în rezervă. Acest domeniu poate oferi cele mai multe astfel de dovezi, însă ce pilot activ îţi poate spune aşa ceva? Ar ajunge imediat la Comisia Medicală. Un alt caz şocant a fost din anii ’70, când oamenii au văzut un OZN foarte aproape de ei. De curând, am şi filmat cu cei de la National Geographic undeva în Vrancea, la Năneşti, acolo unde au existat zeci de martori şi nici o explicaţie logică, era o sferă care cobora şi aproape atingea pământul. Realitatea este mult mai stranie decât ne putem închipui noi, iar eu nu am acces la realitate pentru a mă arunca în diverse explicaţii. Încerc să înţeleg cât pot de mult din ea”, mai afirmă doctorul în matematici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray