2020-04-08 09:59

Test de salivă pentru depistarea cancerului

 |  08:52
Test de salivă pentru depistarea cancerului

O nouă tehnică cepermite depistarea mai multor tipuri de cancer cu ajutorul unui simplu test desalivă a fost creată de o echipă de cercetători japonezi şi americani.

Cercetătoriide la Universitatea Keiro din Tokyo şi de la Universitatea California din LosAngeles susţin că acest test este capabil să detecteze, într-un stadiutimpuriu, cancerul de pancreas, cancerul mamar şi cancerul bucal.

Oamenii de ştiinţă japonezi şi americani au analizateşantioanele de salivă prelevate de la 215 persoane, dintre care unele sufereaude cancer, şi au identificat 54 de substanţe a căror prezenţă poate fi folosităpentru depistarea maladiei.

În urma unei analize aprofundate, acelaşi test de salivă areuşit să detecteze 99% din totalul cazurilor de pancreas, 95% din totalulcancerelor mamare şi 80% din totalul cancerelor bucale în rândul voluntarilortestaţi.

Noua tehnologie poate să identifice până la 500 desubstanţe diferite la o singură analiză, au explicat autoriistudiului.

Ratele de supravieţuire în cazul pacienţilor suferind decancer al pancreasului şi cancer bucal sunt deosebit de mici, din cauză căsimptomele nu sunt vizibile într-o fază iniţială, amânând astfel foarte multdescoperirea maladiei.

Potrivit cercetătorilor niponi, saliva poate fi prelevată şianalizată mult mai uşor decât sângele şi urina.

Data la care această nouă tehnologie va fi disponibilăpentru publicul larg nu a fost deocamdată comunicată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine