2020-02-16 21:50

«The King's Speech» a obţinut premiul publicului la Festivalul de la Toronto 2010

 |  16:22
«The King's Speech» a obţinut premiul publicului la Festivalul de la Toronto 2010

Pelicula "The King's Speech", careprezintă povestea lui George al VI-lea, ce îşi învinge bâlbâiala şi îşi asumăpe deplin rolul de rege al Marii Britanii în vreme de război, a câştigat,duminică, mult râvnitul premiu al publicului la Festivalul Internaţional deFilm de la Toronto.

Având labază un scenariu scris de David Seidler şi fiind regizat de Tom Hooper, filmulrelatează dificultăţile întâmpinate de George al VI-lea cu ocazia preluăriitronului, după abdicarea fratelui său, în anul 1936.

ColinFirth joacă rolul unui rege frământat de numeroasele probleme cu care seconfruntă, iar Geoffrey Rush interpretează rolul unui terapeut de origineaustraliană - Lionel Logue -, care îl ajută pe monarhul britanic să îşicontroleze bâlbâiala.

Aceaperioadă a fost "un moment fascinant privind modul în care mass-media atransformat instituţii precum monarhia şi felul în care conducerea trebuie săacţioneze", a declarat Tom Hooper cu ocazia premierei filmului.

"Cu20 de ani mai înainte, regele reprezenta o chestiune vizuală. Atât timp cât seprezenta bine pe cal, putea să salute dintr-o trăsură sau dintr-un balcon şiera o apariţie impozantă, putea juca rolul de rege fără probleme în timpulceremoniilor oficiale", a explicat regizorul peliculei "The King'sSpeech".

Însăatunci când a urcat pe tron, el trebuia deja să se adreseze la radiolocuitorilor celor 58 de ţări ce alcătuiau "Imperiul britanic",reprezentând pe atunci un sfert din totalul populaţiei mondiale.

Darregelui Marii Britanii "abia îi ieşeau cuvintele din gură", a continuatcineastul, în timp ce inamicul Adolf Hitler se făcea remarcat prin discursuri"strălucite, agresive, fluide şi bine articulate".

HelenaBonham Carter şi Guy Pearce fac parte din distribuţia acestui film.

Al doilea premiu ca importanţă a fost acordat filmuluikenyan "The First Grader", de Justin Chadwick. Filmulprezintă povestea unui bărbat în vârstă de 84 de ani care decide să seinstruiască, după ce guvernul ţării sale a anunţat adoptarea legii privindgratuitatea învăţământului, o oportunitate care i-a lipsit în timpul tinereţii,când el lupta pentru ca ţara sa, Kenya, să scape de jugul colonial britanic.

PotrivitReuters, premiile criticii au fostacordate lungmetrajului "Beautiful Boy", regizat de Shawn Ku,despre un cuplu care află că fiul lor a fost implicat într-un schimb de focuriîntr-o şcoală, şi peliculei"L'Amour Fou", regizată de Pierre Thoretton.

Încategoria documentarelor, premiul publicului a revenit peliculei "Force ofNature: The David Suzuki Movie", regizată de Sturla Gunnarsson, dedicatăecologistului canadian David Suzuki.

FestivalulInternaţional de Film de la Toronto este cel mai important eveniment de acestgen din America de Nord. Spre deosebire de festivalurile de la Cannes şi de laBerlin, Festivalul de la Toronto nu acordă premiul juriului.

a avut loc în perioada 9 - 19 septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine