2019-10-14 09:21

Timbre rare cu imaginea lui Audrey Hepburn, vândute pentru 430.000 de euro

 |  18:28
Timbre rare cu imaginea lui Audrey Hepburn, vândute pentru 430.000 de euro

O seriecu timbre rare, imprimate cu imaginea actriţei Audrey Hepburn, a fost vândută,sâmbătă seară, pentru suma de 430.000 de euro, la o licitaţie a casei Schlegel,organizată la Berlin, informează AFP.

Plachetacu zece timbre cu imaginea lui Audrey Hepburn a fost achiziţionată de opersoană care doreşte să rămână anonimă, potrivit lui Christoph Spanier,reprezentant al casei de licitaţii.

CasaSchlegel spera să obţină pentru aceste timbre cel puţin 50.000 de euro.Câştigurile urmează să fie împărţite între Fundaţia Audrey Hepburn pentru copiişi UNICEF, actriţa fiind una dintre ambasadoarele acestei organizaţii.

Acestetimbre sunt foarte rare. Poşta germană a scos o serie de 14.000 de timbre,într-o colecţie dedicată vedetelor cinematografiei internaţionale. Totuşi,instituţia nu a discutat această lansare cu moştenitorii lui Hepburn. Astfel,fiul actriţei, Sean Ferrer, după ce i-a contactat pe reprezentanţii Poşteigermane şi a primit o plachetă cu 10 timbre, s-a opus proiectului, refuzând săvadă aceste timbre pe care apărea imaginea mamei sale cu o ţigară. Imagineafusese luată din filmul "Mic dejun la Tiffany".

"FundaţiaAudrey Hepburn este o organizaţie care susţine copiii şi nu vrea să încurajezefumatul", a declarat Ferrer.

Timbreleau fost ulterior distruse de autorităţile germane. Singurele din această seriecare au rămas sunt incluse în diverse arhive. Placheta cu cele 10 timbredăruită lui Sean Ferrer a fost cea scoasă la licitaţie şi vândută la Berlin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray