2020-04-06 16:12

Timbrul vocal masculin nu este proporţional cu statura. Femeile atrăgătoare preferă bărbaţii cu voci baritonale

 |  17:13
Timbrul vocal masculin nu este proporţional cu statura. Femeile atrăgătoare preferă bărbaţii cu voci baritonale

Se pare că femeile sunt multmai complicate decât s-a crezut, preferinţa lor pentru bărbaţi cu voci profundefiind dependentă de propriile lor voci. Cercetătoriide la Universitatea din Aberdeen au confirmat faptul că femeile sunt atrase debărbaţi cuvoci profunde, atât timp cât aceştia spun lucruri frumoase. Dar se pare că preferinţa reprezentantelor sexuluifrumos pentru un anumit tip de voce depinde de tonalitatea propriei lor voci.

Cercetătorii au măsurat tonalitateamedie a vocii a unui eşantion de 113 studenţi heterosexuali de sex feminin.Acestea au pronunţat vocale, au citit o propoziţie şi un fragment de textstandard. Apoi, participantele auascultat înregistrări a patru bărbaţi care spuneau fie "chiar îmi place detine" sau "chiar nu îmi place de tine", şi apoi şi-au marcatpreferinţele. Înregistrările au fost apoi modificate digital să sune maimasculin sau mai feminin prin creşterea sau reducerea tonalităţii lor.

Femeile au preferat vocile mai groase, mai“masculinizate” decât cele mai “feminizate”. Dar când bărbaţii spun “chiar îmiplace de tine”, femeile cu vocea cea mai subţire au avut cea mai puternicăreacţie de atracţie faţă de bărbaţii cu voce groasă.

Când declaraţia a fost "chiar nuîmi place de tine", relaţia dintre tonalitate vocii femeii şi preferinţaei a dispărut.

Timbrulvocii arată “calitatea” bărbatului

S-a constatat, aşadar, căfemeile nu sunt doar atrase de o voce profundă, ci bărbaţii trebuie să spună şilucruri frumoase. Preferinţele nu erau relevante în legătură cuvârsta femeilor, dacă acestea erau sau nu la menstruaţie sau dacă luauanticoncepţionale. "Am demonstrat în studiileanterioare că vocile femeilor cu timbru relativ înalt tind să fie judecate ca fiindatrăgătoare", a spus Ben Jones de la Universitatea din Aberdeen, care acondus studiul. Timbrul vocii indicănivelurile medii de estrogen din organismul unei femei, fiind un indiciuasupra sănătăţii şi fertilităţii acesteia. Vocea unei femei este mai înaltă la ovulaţie şi preferinţa ei pentru bărbaţii cutrăsături "masculine" este, de asemenea, mai mare.

Cercetările anterioare au arătat că femeile percepvocile mai groase de sex masculin ca fiind mai atrăgătoare. "Cercetările noastre arată că femeile cu vociatrăgătoare preferă bărbaţii cu trăsături masculine puternice", a spusJones.

"Dacă femeile preferă bărbaţii cuvoce joasă, atunci acest lucru sugerează faptul că timbrul vocii dă un fel deindicaţie asupra calităţii sănătăţii bărbatului", a declarat dr. AlanMcElligott de la Universitatea Queen Mary din Londra, "dar legătura exactăîntre calitatea bărbaţilor şi vocea lor nu este cunoscută încă".

McElligott studiază comunicarea sonoră dintrecerbi lopătari, unde femelele preferă masculicu strigăte mai groase. ”Făcând acelaşi lucru cu vorbirea umană este mult maicomplicat”, a spus acesta, “dar dacă am compara oamenii cu alte mamifere mari,am observa multe similarităţi”.

În trecut, se credea că timbrul vocii la mamiferedepindea de mărimea corpului, dar nu şi acum. McElligott a arătat faptul că unbărbat de statură mare poate avea vocea subţire, şi viceversa, ceea cedovedeşte că timbrul nu este proporţional cu statura.

Timbrul vocii unui bărbat se schimbă odată cu stresul şicu urcarea în ierarhia socială. Aşadar, timbrul oferă femeilor informaţii înlegătură cu “calitatea” unui bărbat.

Se pare studiul nu se aplică doar tinerelelor femei dinAberdeen. Jones a declarat că în studiile anterioare s-au testat mii de femeipe internet. Acele studii au arătat că modul în care o femeie se consideră,atrăgătoare sau nu, este direct proporţional cu genul de bărbaţi de careacestea sunt atrase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine