2020-07-03 14:12

Tot ce nu știai că nu poți face pe Facebook Messenger

 |  21:57
Tot ce nu știai că nu poți face pe Facebook Messenger

Facebook Messenger și Whatsapp au detronat de departe modul clasic de a comunica prin SMS-uri, iar asta nu e tocmai o noutate. De când a devenit aplicație independentă de Facebook, Messenger primește din ce în ce mai multe funcții interesante, astfel încât să îți fie imposibil să renunți la el.

Poți folosi Facebook Messenger și fără un cont de Facebook

Dacă ești unul dintre oamenii care consideră Facebook în sine o pierdere de timp, poți să te bucuri liniștit de platforma sa de chat. Nu ai nevoie decât de un număr de telefon.

De asemenea, dacă ești la birou și nu vrei să cazi în plasa scrollului infinit pe Facebook, dar ai totuși nevoie să comunici cu oamenii, poți apela la Messenger.com, varianta pentru desktop a aplicației.

Mai multe conturi deodată pe Android

În setările Facebook Messenger pe Android, în Accounts, poți să adaugi mai multe conturi în aceeași aplicație. Această funcție e binevenită, în cazul în care vrei să împarți telefonul cu altcineva. Partea bună e că fiecare cont rămâne privat, până în momentul în care proprietarul se loghează cu parolă și tot tacâmul.

Mesaje ascunse în Facebook Messenger

Facebook Messenger are un folder secret în care sunt stocate mesaje deoarece nu sunt considerare relevante. Din cauza sistemului de filtrare folosit în acest caz, mesajele nu vor fi văzute nici alături de cele ale prietenilor și nu vor fi incluse nici în folderul ”Others”.

Însă, din fericire, exisă o metodă relativ ușoară prin care le puteți accesa. Indiferent de sistemul de operare folosit, va trebui doar să deschideți aplicația și să faceți click pe ”Settings”. În cazul Android, butonul se găsește în dreapta sus. Pe iOS, acesta poate fi găsit jos, tot în partea din dreapta. Odată ajunși acolo, va trebui să faceți click pe ”People”, ”Message Requests” și ”See Filtered Requests”.

În cazul în care vă numărați printre cei mai ghinioniști, veți găsi aici mesaje care, în mod normal, v-ar fi interesant, dar pe care aplicația a ales să le ignore. Desigur, șansele sunt ca majoritatea să fie, de fapt, spam. Sau mesaje dubioase de la necunoscuți.

Poți să îți personalizezi conversațiile

Desigur, asta nu mai e chiar o noutate, dar poate ți-a scăpat. Poți schimba culorile mesajelor, poți alege un nickname pentru partenerul de discuție, precum și un emoji special, care să vă definească relația. Tot ce ai de făcut e să dai click pe i-ul din partea superioară dreaptă a numelui persoanei cu care conversezi

Poți să obții un cod personalizat

Asta e o funcție care a scăpat, fără îndoială, atenției majorității. Poți să îți creezi un nume de utilizator pe care alții să îl folosească pentru a te găsi pe Facebook Messenger. Acesta poate veni la pachet cu un cod QR și, desigur, cu poza de profil. Ideea e ca altcineva să îți scaneze codul pentru a porni o conversație. Profilul poate fi modificat în secțiunea „Me”, dar funcționalitatea cu scanarea codurilor poate fi găsită în secțiunea „People”, în care intri de obicei pentru a găsi oameni.

Poți să faci conferințe audio de grup

La această oră, există foarte multe aplicații mobile ce includ suport pentru apeluri de tip teleconferință, în format audio cu mai mulți participanți. Skype s-ar putea să fie cea mai populară astfel de soluție. Peste noapte însă, Facebook Messenger a devenit un concurent foarte serios pentru serviciul celor de la Microsoft. Din orice conversație în grup, atingeți icoana de telefon pentru a iniția un apel în grup. După aceea, la ecranul următor, puteți alege individual participanții. Aparent, limita e de 50 de persoane.

Poți să împărtășești adresa la care te afli cu un simplu buton

Dacă aveai impresia că funcția de Share Location e valabilă doar pe WhatsApp, te înșeli. Pentru a-ți ajuta prietenii să ajungă în locul ân care te afli, nu trebuie decât să daci click pe cele trei buline din partea dreaptă inferioară, unde găsești toate mini-aplicațiile, apoi să apeși Location. Sau există și metoda prin care dai direct click pe simbolul de check-in din aceeași bară de activitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-10Parerea ta...

ELLE
17 Ian 2018

Buna ziua!cum pot vedea ce alte conturi facebook/messenger au mai fost accesate după acelasi dispozitiv (samsung s7)?Multumesc frumos
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz