2019-10-16 05:52

Ultima navetă spaţială chineză s-a „pulverizat” deasupra unui sat

 |  19:33

Locuitorii unui sat din China au tras o sperietură demoarte când în cursul nopţii a început să plouă cu bucaţi din ultima navetăspaţială lansată de statul chinez. La început, sătenii au crezut că cele douăexplozii în miez de noapte au fost produse de un cutremur.

Dar, în dimineaţa următoare, când s-au trezit, au văzut că satul lor, Suichuan dinjudeţul Jiangxi, era plin de bucăţi imense de metal. Acestea proveneau de la adoua navă chinezească lansată spre Lună. Fragmentele de metal au ratat cu puţincasele sătenilor. Nu au fost raportate victime.China a lansat, vineri, o sondă lunară fără pilot, cea mai recentă piatră dehotar pentru un program spaţial ambiţios care îşi propune să pună un om pe Lunăîn cursul acestui deceniu.Sonda a fost lansată în spaţiu la bordul unei rachete de pe zona de lansare înprovincia Sichuan din sud-vestul Chinei, conform filmării difuzate de televiziuneade stat, China Central Television.Sonda va testa tehnologia în curs de dezvoltare pentru o aselenizare fără pilotîn 2012, iar o misiune cu echipaj uman lunar ar putea să urmeze în 2017. Celelalteplanuri spaţiale ale Chinei includ lansarea primului modul al unei staţiispaţiale anul viitor, urmată de lansarea de nave spaţiale cu echipaj, pentru aandoca cu ea.China a lansat primul său zbor cu echipaj în 2003, alăturându-se Rusiei şiStatelor Unite, singurele ţări care au pus oameni în orbită. Au urmat douămisiuni suplimentare, cea mai recentă în 2008, când a întreprins şi primul„space walk”.

Xinhua NewsAgency a declarat că Chang'e II ar parcurge 62 de mile deasupra Lunii înaintede a trece într-o orbită eliptică, la doar nouă mile deasupra suprafeţei sale. Aceastava filma locul de aterizare anticipat pentru sonda Chang'e III, cu camera sa derezoluţie mare. Apoi va reveni la orbita sa iniţialăşi va efectua o analiză a suprafeţei lunare şi a mediului înconjurător.Programul spaţial chinez a început să atingă obiective similare cu cele aleSUA, pe motiv că în acest moment are cel mai bine fondat program spaţial.Totuşi, din cauza legăturilor cu armata, chinezii au o cooperare limitată dinpartea altor ţări, dar şi a Staţiei Spaţiale Internaţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray