2020-02-17 23:49

Un film de ficţiune anglo-saxon, ce relatează ascensiunea lui Nicolas Sarkozy, turnat în Franţ

 |  18:34
Un film de ficţiune anglo-saxon, ce relatează ascensiunea lui Nicolas Sarkozy, turnat în Franţ

Filmul de ficţiune "La Conquête",ce relatează ascensiunea politică a lui Nicolas Sarkozy, de la funcţia deministru de Interne, obţinută în 2002, care i-a adus porecla de "primulpoliţist al Franţei", şi până la câştigarea alegerilor prezidenţiale din2007, va fi turnat la Paris, informează AFP.

Filmările pentru acest lungmetraj, regizat deXavier Durringer şi produs de Mandarin Cinema, au debutat pe 2 august şi vordura două luni. În rolul principal a fost distribuit actorul Denis Podalydès.

Deşi modelul nu este nou, deoarece britaniculTony Blair şi italianul Silvio Berlusconi au fost deja eroii unor lungmetrajeatunci când se aflau la putere, acesta este primul proiect cinematograficdespre un preşedinte francez atunci când se află încă în exerciţiu.

"Este vorba de un film despre cucerireaputerii în democraţia noastră mediatică", a declarat Denis Podalydès, carel-a interpretat în trecut pe filosoful Jean-Paul Sartre, în filmul"Sartre, l'âge des passions", şi pe scriitorul şi fostul ministru alCulturii din Franţa André Malraux, în filmul "Un crime trèspopulaire".

Întrebat de presa franceză despre felul încare intenţionează să interpreteze personajul preşedintelui Nicolas Sarkozy,extrem de criticat în această perioadă pentru politica sa din domeniulsecurităţii, Denis Podalydès a promis că nu îl va caricaturiza pe acesta.

"Nu sunt acolo pentru a-l judeca şipentru a-l caricaturiza. Rolul meu va fi, dimpotrivă, să îl fac să pară viu peecran, să îi confer profunzime, să îi prezint contradicţiile şi stările despirit", a declarat actorul francez.

Alături de Denis Podalydès, din distribuţiafilmului fac parte Florence Pernel - în rolul Ceciliei, fosta soţie apreşedintelui Nicolas Sarkozy, Hippolyte Girardot - în rolul lui Claude Guéant,cel mai apropiat colaborator al preşedintelui francez, Samuel Labarthe - înrolul lui Dominique de Villepin, fost ministru în acelaşi guvern cu Sarkozy,devenit ulterior cel mai înverşunat dintre adversarii acestuia, şi Bernard LeCoq - în rolul fostului preşedinte Jacques Chirac.

La rândul ei, actuala soţie a preşedinteluifrancez, fostul top model Carla Bruni, a interpretat un mic rol de ghid alMuzeului Rodin în cel mai recent film regizat de Woody Allen, intitulat"Midnight in Paris", în care vor apărea Marion Cotillard şi OwenWilson şi care va fi lansat în 2011.

Deşi Woody Allen a apreciat interpretareaprimei doamne a Franţei, laudele regizorului american vin după ce s-a scris înpresă că, pentru apariţia ei din "Midnight in Paris", soţiapreşedintelui francez a avut nevoie de 35 de duble pentru a turna o scenă,deoarece privea de fiecare dată către camera de filmat.

După această prestaţie, fostul model le-ascris producătorilor serialului "CSI - Crime şi Investigaţii",exprimându-şi admiraţia pentru calitatea producţiei şi sperând să obţină un microl într-un episod, care nu i-a fost însă acordat, potrivit dailymail.co.uk.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine