2020-01-28 08:27

Ungaria se RETRAGE din concursul Eurovision. Motivul e uluitor

 |  14:33
Ungaria se RETRAGE din concursul Eurovision. Motivul e uluitor

Decizie surprinzătoare a Ungariei. Țara noastră vecină a decis să se retragă din concursul european de muzică Eurovision din cauză că această competiție a devenit ”prea gay”.

Deși fiecare țară se luptă pentru a-și aduce piesa pe scena concursului, pentru ca mai apoi să treacă la un alt nivel, câștigarea concursului fiind obiectivul principal, Ungaria a anunțat că nu va mai participa anul viitor. Oficial, nu au fost date explicații, dar o sursă din cadrul televiziunii publice ungare a declarat pentru ”The Guardian” că decizia de retragere este motivată de faptul că această competiție este asociată cu ”cultura gay”.

Chiar dacă autoritățile din Budapesta nu au oferit niciun motiv oficial pentru retragerea din concurs, decizia vine după o accentuare a retoricii homofobe în Ungaria, unde premierul Viktor Orban a lansat o politică pentru ajutorarea ”familiei tradiționale” și pentru creșterea natalității.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune (European Broadcasting Union, EBU). Fiecare țară care participă înscrie un cântec pentru a fi interpretat în direct la televizor și la radio, după care acordă voturi cântecelor celorlalte țări pentru a se ajunge la cea mai apreciată melodie participantă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine