2020-02-25 21:28

Valentin Ceauşescu cere Teatrului Odeon daune pentru folosirea mărcii “Ceauşescu”

 |  18:27
Valentin Ceauşescu cere Teatrului Odeon daune pentru folosirea mărcii “Ceauşescu”

ValentinCeauşescu a dat în judecată Teatrul Odeon pentru folosirea fără drept a mărcii"Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale luiCeauşescu", discuţiile fiind amânate, joi, de Tribunalul Bucureşti până în4 noiembrie, pentru ca producătorului spectacolului să îşi pregăteascăapărarea.

TribunalulBucureşti a amânat dezbaterile în acest caz pentru ca producătorulspectacolului, The Last Hour GbR să studieze dosarul. Producătorul a fostchemat în garanţie, pentru a face parte din proces, la cererea Teatrului Odeon,a declarat, joi, pentru Mediafax, avocatul lui Valentin Ceauşescu, HaralambieVoicilas.

Deasemenea, avocatul lui Valentin Ceauşescu a cerut să studieze cererea dechemare în garanţie.

Instanţaa decis să reia dezbaterile în acest dosar în 4 noiembrie.

TeatrulOdeon a susţinut în permanenţă în faţa instanţei că nu a făcut decât săgăzduiască spectacolul, astfel că a fost chemat în proces şi producătorul. Deasemenea, Teatrului Odeon a arătat că spectacolul nu este programat pentru amai fi jucat.

Cere daune de un leu

ValentinCeauşescu a chemat Teatrul Odeon în judecată, cerând daune morale simbolice deun leu pentru folosirea mărcii "Ceauşescu" fără drept. Totodată,acesta a solicitat ca spectacolul să nu mai fie pus în scenă.

Spectacolulde teatru documentar "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" s-a jucat în 9şi 11 decembrie. În spectacol au jucat Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru,Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi MirceaRusu.

Spectacoluldespre ultimul şi cel mai celebru proces din istoria Europei a fost pus înscenă pe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturiiale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului şi a uneireconstituiri minuţioase a evenimentelor şi a decorului.

Astfel,în urma cercetărilor au rezultat şi numeroase discuţii cu participanţi larăsturnarea regimului şi la execuţia soţilor Ceauşescu. De aceea, dintreacestea au fost alese şase monologuri, ele constituind de fapt un inedit prologal Procesului şi stabilind atmosfera din zilele Revoluţiei: un amestec deeuforie, nesiguranţă şi sentiment de trădare.

Autorulşi directorul proiectului este Milo Rau.

Marca"Ceauşescu" a fost înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şiMărci şi îi are ca titulari pe Valentin Ceauşescu şi pe Mircea Oprean, soţulZoiei Ceauşescu. OSIM arăta, într-un comunicat din februarie, că marca"Ceauşescu" este înregistrată pe toate clasele de produse şi serviciiincluse în Clasificarea de la Nisa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine