2020-02-28 12:14

Vezi aici prima fotografie a Soarelui realizată de satelitul Picard

 |  19:04
Vezi aici prima fotografie a Soarelui realizată de satelitul Picard

Satelitul Picard, lansat în urmă cu o lună, conceputpentru a-i ajuta pe cercetători să cunoască mai bine Soarele şi influenţa luiasupra Terrei, a trimis prima imagine a astrului din centrul sistemului nostrusolar, a anunţat agenţia spaţială franceză (CNES).

Pe această imagine efectuată pe 22 iulie se poate vedea discul solar, aproape imaculat, cu excepţia unui mic grupde pete în partea inferioară a lui.

"Aceastăimagine demonstrează faptul că satelitul Picard funcţionează perfect. Ea esteprima dintr-o serie de fotografii ce vor fi realizate în fiecare zi timp de celpuţin doi ani, prin care vor fi măsurate cele mai mici variaţii solare.Principalul parametru măsurat va fi diametrul astrului, care s-ar putea dovediun indicator al cantităţii de energie pe care o primim pe Terra", seexplică în comunicatul emis de Centre National d'Études Spatiales (CNES).

Potrivitcercetătorilor francezi, primelerezultate ale misiunii Picard vor apărea după primul an de măsurători.

SatelitulPicard monitorizează continuu Soarele cu scopul de a contribui la o mai bunăcunoaştere a structurii interne a acestuia, dar şi a rolului avut de variaţiilesale asupra climei de pe Terra.

Dateleprimite vor ajuta la evaluarea influenţei Soarelui asupra evoluţieitemperaturilor terestre şi a fenomenului de încălzire globală. Graţie acestordate, specialiştii vor putea să reconstruiască istoria climatică a Soarelui,situat la o distanţă de 150 de milioane de kilometri de Terra, şi vor puteaalcătui un model al activităţii solare.

Satelitulpoartă numele astronomului francez Jean Picard, care, în secolul al XVII-lea, amăsurat diametrul Soarelui şi relaţia acestuia cu activitatea solară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine