2020-04-05 10:43

Viaţa de după criză

 |  16:23

De când recesiunea mătură cu trena-i ponosită lumea,oamenii îşi tot făuresc un vis de aur din înlăturarea ei, pentru a ajunge pecât posibil teferi în perioada de după. Istoria ultimelor decenii ne arată că aşacum nu există tinereţe fără bătrâneţe, nu există nici viaţă fără de... criză.

Camtoate generaţiile poartă în ele sechelele unor crize prin care au trecut, de lamoşii şi strămoşii noştri şi până azi, în era virtuală. Poate din cauza asta,unii se nasc fără să poată „auzi” cu sufletul, iar alţii nu sunt capabili „săvadă” cu mintea, într-o societate care pare să-şi fi pierdut reperele. Deasupratuturor pluteşte însă ca un fulg de păpădie VISUL, cel spre care ne aruncămîntotdeauna ancora speranţei.

ÎnEpoca de Piatră, oamenii desenau pe pereţii grotelor animalele pe care năzuiausă le vâneze, era un fel de proiect al lor. Astăzi, moderatorii tv fac schemepe tablă şi le transmit prin unde hertziene semenilor. De milenii, lumea nuconteneşte să-şi deseneze viitorul înainte de a-l apuca de-o aripă, să spere lamai bine, neatentă tocmai la frumuseţile drumului spre acest obiectiv. Ieşireadin criza economică dă bătăi de cap savanţilor şi bătăi „din cap”politicienilor, este subiect de jocuri şi concursuri gen „Cine ştie, câştigă!”sau „Nu te supăra, frate!”.

România,înaintând pe noi culmi de progres şi civilizaţie, spre comunism - visul de aural omenirii, stopată de evenimentele din decembrie ’89, îmbrăcată în democraţieoriginală, şi-a purtat crucea prin hăţişurile capitalismului sălbatic, intrândîn tunelul cel cu luminiţă la cap, dincolo de care a ieşit direct pe terenularid al crizei economice mondiale, ca într-o arenă cu lei. Fără apărare,obosită, nervoasă şi devitaminizată. Dar cetăţenii încă au curajul să viseze.

Există concepţiaconform căreia, în această perioadă cel mai bine e să stai în banca ta, săcheltuieşti puţin şi cumpătat, să nu te avânţi în afaceri, pentru că „la oraactuală nu merge nimic”. Acest adevăr este valabil în special în cazul celorcare au strâns bani albi pentru zile negre, care trăiesc „din grăsime”, cumspun micii întreprinzători. Dezavantajul unei astfel de atitudini„conservatoare” poate fi ruperea de realitate. Dar cât curaj să ai pentru a telua la harţă cu această Hydră cu 7 capete? E în natura umană,ca atunci când ne facem temele să începem cu ce e mai uşor, iar la proiecte deviitor nu ne bate nimeni.

Dacă acum, înmomentele astea nu ne mai satură Dumnezeu de festivaluri, megaconcerte şitârguri de produse eco, să vedeţi după criză ce va fi! Cât de frumos vom şti săsărbătorim, noi românii, ieşirea din criză! Ce hore vom întinde, ce grătare laiarbă verde şi tone de bere ne aşteaptă, trei zile şi trei nopţi dupăredresarea economică, pe muzică populară şi manele!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine