2020-08-13 00:55

VIDEO. Regizorul şi actorul britanic Richard Attenborough a murit după o lungă boală, la vârsta de 90 de ani

 |  07:11
VIDEO. Regizorul şi actorul britanic Richard Attenborough a murit după o lungă boală, la vârsta de 90 de ani

Academia Britanică de Arte pentru Film și Cinema (BAFTA) a anunţat că regizorul și actorul britanic Richard Attenborough a murit la vârsta de 90 de ani după o lungă boală, informează BBC, AFP și EFE, citate de Agerpres.

Richard Attenborough a jucat în numeroase filme, printre care şi „Brighton Rock", "Marea evadare", "Un pod prea îndepărtat", "Branningan" sau "Jurassic Park".

Prim-ministrul britanic, David Cameron, a scris, pe contul său de Twitter, că „jocul său în <> a fost genial, punerea în scenă a peliculei <> a fost uimitoare. Richard Attenborough a fost unul dintre marii filmului".

Richard Attenborough a cucerit Hollywoodul cu rolul său în "Jurassic Park" și regia filmului "Gandhi", care a primit opt premii Oscar, dintre care pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film în 1982 și pentru cel mai bun actor.

Richard Attenborough avea trei copii cu soția sa Sheila, cu care s-a căsătorit la vârsta de 21 de ani. Fiind slăbit după ce a căzut acasă de pe o scară, Richard Attenborough s-a mutat într-o instituție pentru persoane vârstnice cu soția lui la sfârșitul vieții.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-25

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz