2019-08-20 04:04

Acord comun între campionatele României și Ungariei la drift. Unde vor avea loc etapele din acest sezon

 |  15:20
Acord comun între campionatele României și Ungariei la drift. Unde vor avea loc etapele din acest sezon

Începând din acest an, Campionatul Național de Drift al României va fi organizat în comun cu cel al Ungariei, conform unui acord semnat de curând. Momentan, anunță Romanian Drift Community, două dintre cele cinci runde programate în 2017 vor fi comune, urmând ca sezonul sa fie deschis cu o rundă pe circuitul de la Mariapocs, iar bătălia finală să se dea la București în luna octombrie în cadrul unui eveniment grandios.

La al doilea an de când a fost declarat oficială probă sportivă, driftul românesc face un nou pas. „Anul trecut a fost unul extraordinar, impactul a fost foarte mare doar dacă ne gândim că la cele 5 etape au asistat nu mai puțin de 80.000 de spectatori. Cu siguranță, anul acesta ne dorim să depășim acest prag și să venim cu lucruri noi, așa cum este acest acord.

Practic, rundele de la Mariapocs și București vor conta atât pentru campionatul nostru, cât și pentru cel ungar. Este un plus mare fiindcă ridică valoarea ambelor competiții, iar battle-urile vor fi foarte interesante”, a declarat Denis Manea, președintele Comisiei de Drift din cadrul Federației Române de Automobilism.

Pe lângă etapele de la Mariapocs (13-14 mai) și București (23-24 septembrie), Campionatul Național de Drift va mai programa alte trei competiții la Iași (3-4 iunie), Constanța (15-16 iulie) și Rarău (5-6 august). Romanian Drift Community, clubul organizator al campionatului, anunță că anul acesta prezența internațională va fi mult mai numeroasă decât în 2016, atunci când au participat piloți din 6 țări.

„Cu siguranță, pe lângă unguri, vom avea din nou mulți piloți din Bulgaria. De altfel, anul trecut, primele două locuri au fost ocupate de bulgari. De asemenea, au confirmat deja prezența piloți din Cehia, Turcia, Polonia și Ucraina”, a mai afirmat oficialul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE