2020-02-19 12:50

Adversarele lui Miki BUZĂRNESCU cad ca spicele. Românca e în OPTIMI la Roma

 |  14:19
Adversarele lui Miki BUZĂRNESCU cad ca spicele. Românca e în OPTIMI la Roma

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma. Românca a beneficiat, ca și în primul tur, de retragerea adversarei. De tata aceasta a fost vorba de nemțoaica Julia Goerges, locul 18 WTA. Abandonul a avut loc la scorul de 6-4, 3-6, 4-4, după două ore şi 35 de minute de joc.

În primul tur, Miki a câştigat primul set cu scorul de 6-2 şi conducea cu 5-4 şi 15-0 în setul doi, moment în care letona Jelena Ostapenko a abandonat.

Buzărnescu a jucat bine în primul set cu Goerges, pe care l-a căştigat cu 6-4, după ce a reuşit două break-uri, la 1-1 şi la 3-3. Sportiva din Germania a revenit sensational în setul second, și a condus cu 4-0 în setul al doilea, pe care l-a câștigat la final cu 6-3.

Goerges a continuat evoluţia bună și în debutul setului decisive. A avut 2-0 şi 3-1, dar Buzărnescu a reuşit să egaleze la 3, dar şi-a pierdut imediat serviciul. În ghemul următor, la scorul de 4-3, 30-0 pentru Goerges, nemțoiaca a cerut un time-out medical pentru o accidentare la coapsa dreaptă, meciul reluându-se după aproxiamtiv 15 minute. Goerges a revenit, a mai jucat două puncte, pierdute amândouă, apoi a abandonat.

În faza următoare, Buzărnescu va evolua, tot joi, cu liderul WTA, japoneza Naomi Osaka. În cazul în care va ajunge în sferturi, Osaka îşi va păstra locul I WTA cel puţin până la Roland Garros. Dacă va pierde meciul cu Buzărnescu, japoneza poate fi întrecută se Simona Halep, locul 2 WTA, cu condiţia ca românca să câştige turneul de la Roma.

Calificarea în optimi este recompensată la Roma cu un premiu de 29.866 de euro şi cu 105 puncte WTA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE