2019-11-18 09:10

Alegere ciudată. Cine este noul SELECŢIONER al naţionalei masculine de handbal a României

 |  12:06
Alegere ciudată. Cine este noul SELECŢIONER al naţionalei masculine de handbal a României

Spaniolul Manuel Montoya Fernandez (59 de ani) este noul selecţioner al echipei naţionalei masculine de handbal a României. Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe compatriotul său Xavier Pascual, care şi-a încheiat colaborarea cu FRH pe 13 iunie, după barajul cu Macedonia, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019.

Este cât se poate de curioasă alegerea federalilor români, pentru că Montoya a fost până acum secund pe la echipele pe unde a fost angajat, fie că a fost vorba de naţionala Spaniei sau a Qatarului, cu ibericii obţinând totuşi titlul mondial în 2013.

Montoya era liber de contract în momentul de faţă, şi se spune că a fost recomandat chiar de către Xavi Pascual. În 2012, Montoya a fostprezent la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a încheiat pe locul 7 cu naţionala Spaniei, din postura de antrenor secund. Catalanul a câştigat de două ori Cupa EHF cu Granollers în 1995 şi 1996 şi mai are alte cinci prezenţe cu Spania la turneele finale.

Îniantea de a ajunge la naţionala României, Montoya a fost secundul lui Valero Rivera la reprezentativa Qatarului, cu care a ajuns până în sferturile de finală la Olimpiada de la Rio 2016.

Primul meci oficial pentru Manuel Montoya Fernandez pe banca tricolorilor va fi la sfârşitul lunii octombrie, în deplasare cu Franţa, în cadrul Grupei 6 a preliminariilor de calificare la Campionatul European de peste doi ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE