2019-10-18 21:47

LIVE. ŞOC. Răzvan BURLEANU a câştigat detaşat un nou MANDAT în fruntea FRF

 |  09:12
LIVE. ŞOC. Răzvan BURLEANU a câştigat detaşat un nou MANDAT în fruntea FRF

FRF îşi alege miercuri, 18 aprilie, noul preşedinte. Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan sunt cei patru candidaţi, iar aceştia vor fi votaţi în cadrul Adunării Generale a forului de la Casa Fotbalului, care a început la ora 11.00.

UPDATE. 16.45. Răzvan BURLEANU a câştigat detaşat un nou MANDAT în fruntea FRF.

UPDATE 16.26. A început numărătoarea voturilor şi, conform unor surse de la FRF, Răzvan Burleanu conduce la această numărătoare.

UPDATE 15.12. 303 buletine de vot au fost pregătite pentru 254 membri prezenţi. Se votează direct la pupitru, fără cabine de vot. Pentru a câștiga încă din primul tur, un candidat trebuie să adune 128 de voturi din cele 254 posibile.

UPDATE 14.35. "Trebuie să mergem mai departe, trebuie să mergem împreună la nivelul următor. FRF de azi e o instituţie de management al fotbalului. Avem o viziune, un plan şi o echipă foarte bună cu care vom duce lucrurile mai departe. Suntem o instituţie serioasă şi stabilă din punct de vedere financiar. Împreună am făcut FRF ce e azi şi împreună trebuie să ne apărăm munca şi să ne consolidăm viitorul. Trebuie să protejăm fotbalul. Trebuie să alegeţi între echipa FRF, care a lucrat pentru dumneavostră, şi gaşca ce vă promite că nu o să vă mai lucreze", a declarat încă preşedintele Răzvan Burleanu.

UPDATE 14.20. "Am venit cu o poftă nebună de muncă, pentru a redresa împreună fotbalul românesc. Dacă nu eram convins, nu eram azi aici. După 13 ani de activitate în top managementul fotbalului, sunt aici să dăm restart fotbalului românesc. Toată viaţa am muncit cu seriozitate, niciodată nu am stat. Valorile în care eu cred sunt respectul, seriozitatea, transparenţa, dialogul şi corectitudinea. Oamenii vor credibilitate şi proiecte fezabile. Legislaţia sportivă şi fiscală trebuie schimbată. Voi duce în parlament o lege prin care sportul să devină o prioritate naţională. Actualul preşedinte nu a pierdut doar sprijinul popular, ci şi pe cel al oamenilor de fotbal. Eu m-am întors acasă ca să muncesc pentru fotbalul românesc. Nu vin la federaţie cu gânduri de răzbunare. Fotbalul nu trebuie pedepsit pentru că preşedintele FRF s-a comportat ca un copil răsfăţat", a declarat şi Ionuţ Lupescu.

UPDATE 14.11. "A fost o campanie electorală care a avut toate ingredientele unei campanii electorale. Dar cred că sunt singurul candidat care a fost preşedinte de club, care a antrenat în cupele europene, care a fost sponsor la fotbalul feminin, care nu are ingrediente în jur. Avem aceleaşi probleme ca acum 15-20 de ani. Vreţi să continuăm alţi 15-20 de ani la fel? Dacă nu vreţi asta, votaţi competenţa. Vom avea cu toţii de câştigat. În caz contrar, lucrurile se vor perpetua", a afirmat Marcel Puşcaş.

UPDATE 13.11. Selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu, a ajuns și el la sediul FRF, ca invitat şi mare susţinător al lui Ionuț Lupescu.

UPDATE 12.01. "Lumea să aleagă ce e mai bun pentru fotbalul românesc. Pentru recredibilizarea lui, cred că Ionuţ e cel mai bun. Cred că va câştiga. Nu ocup nicio funcţie, sunt susţinător. El e cel care va hotărî. Eu sunt dispus să mă implic mai mult. De mâine, de când Ionuţ Lupescu va fi preşedinte, cred că principalele obiective astea sunt. Calificarea la turneele finale: Euro, unde trebuie să fim neapărat, şi să mergem în Qatar, în 2022", a declarat Cristi Chivu, om important din echipa lui Lupescu.

UPDATE 11.31. Ionuț Lupescu a ajuns la sediul Federației Române de Fotbal: "Mă bucur că sunt acasă. Sper ca după aceea, împreună cu cei care sunt în sală, să relansăm cu fotbalul românesc. Nu am nici o emoție".

LIVE. ŞOC. Răzvan BURLEANU a câştigat detaşat un nou MANDAT în fruntea FRF
zoom
UPDATE 11.09. A început Adunarea Generală. Din cei 256 de membri afiliați sunt prezenți 254. Pentru a câștiga din turul I, un candidat trebuie să obțină 129 de voturi.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este cel mai tânăr şef de la Casa Fotbalului, ajungând în funcţie în 2014, la vârsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF.

Răzvan Burleanu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal şi al celei europene, a câştigat alegerile FRF din 2014, învingându-l în turul doi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Burleanu, fost angajat al Administraţiei Prezidenţiale, dar şi al Biroului Electoral Central, a venit cu un suflu nou la Federaţia Română de Fotbal, cu un discurs demn de mediul corporatist, care i-a acaparat rapid pe oamenii de fotbal, astfel încât în scurt timp, doar câţiva i-au mai rămas ostili. În mandatul său a încercat să restructureze federaţia din punct de vedere organizatoric, încercând să modifice cam tot ceea ce exista în vremea predecesorului său, Mircea Sandu, pe care l-a acuzat periodic că a lăsat o „grea moştenire”. A angajat foarte mulţi oameni noi, din afara fenomenului, dar a încercat şi să profite de imaginea unor nume grele ale fotbalului, precum Miodrag Belodedici, Adrian Mutu, Marcel Răducanu sau Dumitru Dumitriu.

La capitolul modificări importante efectuate în mandatul lui Burleanu pot fi trecute şi schimbarea emblemei echipei naţionale sau a sponsorului tehnic. De asemenea, Burleanu a fost primul preşedinte al FRF care a angajat un străin în funcţia de selecţioner al echipei naţionale, germanul Christoph Daum. Dacă la început mişcarea a fost privită cu înţelegere de către lumea fotbalului, din ce în ce mai multe voci s-au ridicat împotriva lui Burleanu odată cu eşecurile înregistrate de către echipa naţională de seniori, cu Daum la cârmă.

Ionuţ Lupescu, 49 de ani, este reprezentantul „Generaţiei de aur” la aceste alegeri, fiind susţinut de majoritatea fostelor glorii ale fotbalului românesc. Cei mai mulţi dintre ei nu au însă drept de vot la alegerile de luni.

Fiul fostului mare fotbalist Nicolae Lupescu s-a decis destul de greu să candideze pentru funcţia supremă în fotbalul românesc, după ce a renunţat la postul de director tehnic al UEFA. Ca jucător, Ionuţ Lupescu s-a făcut remarcat la Dinamo Bucureşti, echipă pentru care a jucat în mai multe rânduri, şi la echipa naţională a României, unde are 74 de selecţii. În străinătate, Lupescu a jucat la Bayer Leverkusen, Borussia Moenchengladbach, Bursaspor şi Al Hilal.

A antrenat pentru o scurtă perioadă pe FCM Bacău şi FC Braşov, după care a devenit director general în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, condusă la acea dată de Mircea Sandu. Actualul preşedinte Răzvan Burleanu l-a acuzat în campania electorală pentru alegerile de luni că în perioada în care a ocupat funcţia de conducere în FRF ar fi favorizat anumite persoane din anturajul său prin acordarea unor comisioane.

Ca angajat al UEFA, Ionuţ Lupescu, poreclit „Kaiserul”, a condus departamentul tehnic, alături de celebrul tehnician englez Sir Alex Ferguson, ocupându-se şi de dezvoltarea fotbalului.

Printre obiectivele pe care şi le-a trasat în campania pentru postul de preşedinte al FRF se află un plan de dezvoltare a fotbalului pentru următorii 10 ani, crearea unui comitet strategic pentru fotbal şi o evaluare cât mai aproape de adevăr a numărului de antrenori şi jucători.

Fostul fotbalist Marcel Puşcaş, 57 de ani, se află pentru a doua oară în postura de candidat la şefia FRF, după ce în urmă cu patru ani a ieşit în primul tur de scrutin. În schimbul voturilor pe care i le-a cedat în turul doi lui Răzvan Burleanu, acesta a fost cooptat în echipa acestuia, ocupând funcţia de director de dezvoltare în FRF. În ultimul an de mandat al lui Burleanu, Puşcaş l-a criticat în mai multe rânduri pe preşedintele FRF, fiind primul dintre cei patru candidaţi care a anunţat că va intra în cursă.

Ca fotbalist, Puşcaş a evoluat la Crişul Oradea, FC Bihor, Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte şi Steaua Mizil. El a antrenat la finalul carierei de jucător echipele CS Târgovişte şi Rapid Bucureşti. Marcel Puşcaş a ocupat şi funcţia de preşedinte de club la Viitorul Oradea şi Steaua Bucureşti, iar în perioada 2002 – 2004 a fost agent de jucători.

Printre punctele pe care şi-ar dori să le îndeplinească din postura de preşedinte al FRF se află triplarea veniturilor anuale obţinute de FRF, acum la 12 milioane de euro, făcând o comparaţie cu Ungaria, care obţine 40 de milioane de euro. De asemenea, Puşcaş doreşte revenirea la 18 echipe în Liga I şi crearea a două serii în Liga a II-a şi opt în Liga a III-a.

Ilie Drăgan, 33 de ani, este cel de-al patrulea candidat la preşedinţia FRF şi cel mai slab cotat în această cursă, el însuşi declarând că scopul său este acela de a ajunge preşedinte al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti.

Drăgan este absolvent al ANEFS, specializare management sportiv, şi deţine împreună cu alţi doi asociaţi un club de fotbal pentru copii, 3 Kids Sport, în Bucureşti. În perioada 2014 – 2016 a fost lector la Şcoala Federală de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, de unde a plecat când şi-a anunţat candidatura la preşedinţia AMFB, care i-a fost de altfel respinsă. El deţine licenţa de antrenor UEFA A.

Ilie Drăgan a fost fotbalist junior la Rapid, ca senior evolând doar la nivelul Ligii a IV-a.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc miercuri în cadrul Adunării Generale de la Casa Fotbalului vor avea drept de vot 257 de membri afiliaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-18Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Triumful sportiv al maidanezilor Un proverb românesc spune că „de lupul bătrân și câinii își bat joc”, iar acest proverb se adeverește de vreo 15 ani în sportul românesc
19 Apr 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE