2020-02-19 18:54

An blestemat pentru campioane

 |  18:08
An blestemat pentru campioane

Unirea Urziceni, campioana la fotbal din 2009, este doarcel mai cunoscut exemplu dintre formaţiile care au obţinut performanţe notabileîn ultimele sezoane, dar nu au reuşit să facă faţă crizei financiare cu care seconfruntă întreg mapamondul.

În cazul în care va retrograda în acest an, gruparea dinBărăgan va fi desfiinţată, deoarece patronul Dumitru Bucşaru e decis să iasă definitivdin fotbal. “Nu mai avea rost, am avut rezultate incredibile, dartot Steaua era cea mai mediatizată”, s-a plâns acesta apropiaţilor.

Echipadin oraşul cu puţin peste 15.000 de locuitori va lăsa în urmă untitlu de campioană, unul de vicecampioană, o finală a Cupei României şi celemai multe puncte obţinute vreodată de formaţia românească în grupele LigiiCampionilor.

BASCHET: Campioana MCM Târgovişte, gaură pentru banii publici

MCM Târgovişte, formaţia care a dominat ultimii doi aniîn baschetul feminin, a primit o grea lovitură în vară. Cu nouă titluri decampioană începând din 1994, gruparea dâmboviţeană era susţinută financiar dePrimărie, care achita nu mai puţin de 1,5 milioane de euro anual, sumăconsiderată colosală pentru baschetul românesc. Banii au curs odată cu alegereaca primar al lui Gabriel Borigă, care s-a implicat activ la club şi atransferat-o pe soţia sa la echipă. Cu achiziţii din cele mai puternicecampionate din lume, MCM a ajuns în primăvară până în sferturile de finală aleFIBA EuroCup, iar în mai a disputat şi ultimul meci oficial, când a câştigatfinala campionatului. De curând, edilul a anunţat desfiinţarea clubului, sprestupoarea fanilor, care umpleau Sala Sporturilor la fiecare meci.

FUTSAL: CIP Deva şi-a luat adio când era lider

Una dintre puţinele echipe din futsalul românesc desprecare opinia publică a avut informaţii în ultimi era fără doar şi poate CIPDeva, campioană în ediţiile 2006, 2007 şi 2009. La finalul turului ediţieitrecute de campionat, patronul George Mora a anunţat că nu îşi mai permite săsponsorizeze echipa, care s-a desfiinţat când era pe prima poziţie. Avea 10victorii din 11 meciuri posibile. Olimpic 2003 Simeria şi Futsal Poli Timişoaras-au retras, la rândul lor, din campionat invocând probleme financiare.

VOLEI: Metal Galaţi, desfiinţată după patru titluri consecutive

Cea mai performantă echipă din istoria sportuluigălăţean, CSU Metal Galaţi şi-a încetat activitatea la începutul verii, după unsezon în care, deşi a luat titlul şi a jucat în grupele Ligii Campionilor, s-aconfruntat cu grave probleme financiare. Finanţatorul făcuse un apel încă deanul trecut la sponsori şi autorităţile locale să vină alături de el la clubulcare a câştigat ultimele patru titluri de campioană la volei feminin. Cum nu afost băgat în seamă, chiar de la 1 iunie, a pus lacătul la club.

HANDBAL: Rulmentul la un pas decolaps

Rulmentului Braşov, una dintre cele mai în vogă formaţiidin handbalul românesc, ajunse într-o situaţie umilitoare la începutul acestuian, după ce principalul sponsor şi-a anunţat retragerea. Au fost câteva meciuriîn care ardelencele nu au putut alinia nici măcar 7 jucătoare la start. Până laurmă situaţia s-a stabilizat, e antrenată de Mariana Târcă, dar lotul e maimult decât modest, iar singurul obiectiv este salvarea de la retrogradare.Rulmentul era în ultimii 5 ani marea rivală a Oltchimului, bifând în aceastăperioadă un titlu de campioană (2006), trei titluri de vicecampioană, o Cupă aRomâniei (2006) şi o Cupă EHF (2007). În aceeaşi situaţie se află şi formaţiamasculină Steaua, campioană de 28 de ori, care acum încearcă să treacă pestecriza financiară.

FOTBAL: Echipe de tradiţie în pragul falimentului

Pe vremuri erau centre ce dădeau jucători pe bandărulantă spre fotbalul mare, acum sunt aproape de colaps. UTA şi Bihorul învestul ţarii, sunt în liga secundă, însă sunt aproape de sfârşit, în nord-estsunt Bacăul şi Politehnica Iaşi, ultima retrogradată din Liga I şi în loculcăreia a fost înfiinţată o echipă hibrid. Alte două echipe de tradiţie dinfotbalul românesc care sunt în moarte clinică sunt FC Argeş şi Farul Constanţa,care din lipsă acută de bani nu sunt departe de a închide porţile. JiulPetroşani a ajuns în Liga a IV-a, la fel şi Progresul Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE