2020-02-26 19:36

Arbitrii români au început din nou să decidă meciuri prin greşelile pe care le fac, iar varianta străinilor revine în discuţie

 |  17:38
Arbitrii români au început din nou să decidă meciuri prin greşelile pe care le fac, iar varianta străinilor revine în discuţie

Arbitrajul românesc stă iar pe un butoi de pulbere, astadupă ce în etapa abia încheiată, Teodor Craciunescu şi Sebastian Colţescu aufăcut praf meciurile pe care le-au condus, CFR Cluj - Astra Ploieşti, respectivSteaua -Victoria Braneşti. Cu toate că şeful arbitrilor este tranşant şi spunecă în nici un caz nu vor fi aduşi arbitri străini, conducătorii din fotbalulromânesc sunt tot mai nemulţumiţi de prestaţiile brigăzilor autohtone şi sperăca pe viitor să fie din nou aduşi arbitri din străinătate.

“Arbitrajul ne-a dat peste cap în această etapă. Văd că avenit rândul centralilor să influenţeze scorul final. Teo Crăciunescu şiSebastian Colţescu nu vor fi excluşi, dar o să am o discuţie foarte serioasă cuei şi o să le dau un timp de gândire. Cu certitudine nu vom aduce arbitristrăini”, a declarat preşedintele CCA, Vasile Avram.

Băiatul lui Ion Crăciunescu nu a văzut un fault clar înpostură de ultim apărător al lui Rohat asupra lui Bjelanovic, pentru ca apoi sănu dicteze un penalty clar asupra lui Bud în meciul CFR Cluj-Astra Ploieşti, întimp ce Sebastian Colţescu a inventat două penalty-uri în Ghencea, unul pentruSteaua şi unul pentru Victoria Brăneşti, faze pe care nimeni în afară de el nule-a înţeles.

Totuşi, nu doar cei doi şi-au pus cenuşă în cap dupăerorile pe care le-au făcut, alţi arbitri reuşind, la rândul lor, să stârneascăzâmbete prin deciziile luate. Şi nu doat centralii au greşit. În primele 2-3etape, tuşierii au fost cei care au viciat rezultatele finale ale meciurilor, iarcele mai bune exemple ar fi partidele Steaua - Universitatea Craiova şiPandurii - Unirea Urziceni, dar nici în cazul lor pedepsele nu au fost clare,ei fiind reţinuţi de la delegări pe o perioadă nederminată. Pedeapsa însă estecu dus-întors, pentru că ei pot fi rechemaţi oricând să arbitreze în Liga I.

Contre pe axa LPF-CCA

Dacă şeful CCA spune că varianta arbitrilor străini nicinu poate fi luată în calcul, preşedintele Ligii Profesioniste, Mitică Dragomir,este de altă părere. Aşa cum ne-a obişnuit, Dragomir ţine partea cluburilor pecare le păstoreşte şi susţine că va cere din nou arbitri străini dacă situaţiao impune. “Sunt foarte îngrijorat, am făcut multe pentru arbitrajul românesc,dar nu se mai poate aşa ceva. Sunt unii arbitri care greşesc flagrant din douăîn două meciuri. Eu i-am susţinut mereu, am şi convins patronii din fotbal săle mărească baremul la 60 de milioane de lei vechi pentru un meci. Asta într-oţară în care salariul mediu este de 10 milioane de lei. Un arbitru bun câştigămai mult decât un fotbalist mediu. O să propun iar să aducem arbitri străini,dacă în acest tur de campionat o să mai avem parte de astfel de prestaţii dinpartea arbitrilor”, a explicat boss-ul de la LPF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE