2020-04-10 04:00

Arbitrul Ionică Serea rămâne în arest

 |  19:32
Arbitrul Ionică Serea rămâne în arest

ArbitrulIonică Serea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie alături de MariusMartiş, omul de afaceri Cornel Penescu şi de administratorul firmei PIC, LiviuFăcăleaţă, rămâne în arest, după ce Tribunalul Argeş a respins, miercuri,cererea acestuia de eliberare provizorie sub control judiciar. Potrivitreprezentanţilor Tribunalului Argeş, instanţa a respins ca neîntemeiată cerereade eliberare provizorie sub control judiciar formulată de Ionică Serea. Deciziamagistraţilor a fost atacată cu recurs de avocaţii lui Serea la Curtea de ApelPiteşti, termenul urmând sa aibă loc în 23 septembrie.

În 13septembrie, Curtea de Apel Piteşti a confirmat decizia Tribunalului Argeşprivind menţinerea arestării preventive în cazul arbitrilor Marius Martiş şiIonică Serea. Cei doi se află în prezent încarceraţi la Penitenciarul Colibaşi.

ArbitriiIonică Serea şi Marius Martiş, încarceraţi în Penitenciarul Colibaşi, au fostarestaţi în 30 aprilie, iar ceilalţi inculpaţi în acest dosar, Cornel Penescuşi Liviu Făcăleaţă, au fost arestaţi în 11 mai, ultimii fiind puşi în libertatesub control judiciar de Curtea de Apel Piteşti după două săptămâni.

ProcuroriiServiciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimisîn judecată pe cei patru în data de 21 mai, în noul dosar care vizează corupţiadin fotbal. Cornel Penescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită,Ionică Serea pentru luare de mită, în timp ce Liviu Făcăleaţă şi Marius Martişsunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Potrivitrechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în 18 martie 2009 CornelPenescu, "în calitate de acţionar majoritar al FC Argeş Piteşti, a oferitşi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 de dolari arbitrului de fotbalSerea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC Argeş şi FC SteauaBucureşti", programat să se desfăşoare pe 20 martie 2009. Banii au fostprimiţi de Serea înainte de disputarea meciului, prin intermediul lui Făcăleaţăşi Martiş, pentru ca FC Argeş "să obţină un rezultat favorabil (...) şipentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiunidisciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfelsancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE