2019-10-15 16:47

Argentina nu-l merită pe MESSI

 |  14:39
Argentina nu-l merită pe MESSI

Florentin Dincă

Statuia din Buenos Aires a lui Leo Messi a fost “decapitată” de la mijloc de nişte haimanale cu chip de om. Din sculptura inaugurată în luna iunie a anului trecut nu a mai rămas decât jumătate. Prin acest nou gest reprobabil se dovedeşte încă o dată că argentinienii nu-l merită pe Messi.

Statuia se află într-o zonă dedicată marilor sportivi argentinieni, în care sunt amplasate şi alte sculpturi (Gabriela Sabatini, Guillermo Vilas, Emanuel Ginobili, Juan Manuel Fangio, Luciana Aymar).Autorităţile locale au anunţat că statuia va fi restaurată cât mai curând posibil.

De ce nu-l merită? Pentru că din cauza lor, sau mai bine zis a comportamentului fanilor la adresa sa, Messi anunţase vara trecută, imdiat după ce naţionala Argentinei pierduse finala Copei America în faţa reprezentativei din Chile, că se retrage de la echipa naţională.

Cauza? Fanii naţionalei sud-americane i-au reproşat în nenumărate rânduri fotbalistului că nu se implică la fel de mult şi de accea nu dă randament la naţională la fel ca la echipa de club. A ajuns să fie înjurat ca la uşa cortului, chiar la el acasă, în Argentina. Iar Leo a pus mereu la suflet, dar nu s-a exteriorizat. A ţinut în el şi a continuat să joace pentru naţională, deşi în trecutul nu foarte îndepărtat a mai anunţat “la cald” că se retrage de la prima reprezentativă.

"Naţionala este un capitol încheiat pentru mine. Este a patra finală pe care am pierdut-o cu naționala Argentinei, a treia consecutivă. Este un moment dur pentru mine și pentru întreaga echipă, este foarte dificil. Mi-aș fi dorit atât de mult să aduc un titlu de campion în Argentina, iar acum plec fără să fi reușit acest lucru. Am făcut tot ceea ce am putut, dar nu e pentru mine. Am pierdut încă o finală, tot la loviturile de departajare (la fel ca la ediția din 2015 — n.red), iar acest lucru m-a afectat foarte tare", spune Messi în luna iunie 2016.

Două episoade “de neuitat”

Încă din 2009, când avea doar 22 de ani şi încă nu devenise starul din ziua de astăzi, Leo Messi fusese luat în colimator de fanii argentinieni. Primul episod s-a petrecut chiar în ţara sa natală, în La Plata, când fotbalistul câştiga cu Barcelona Campionatul Mondial al Cluburilor, în detrimentul lui Estudiantes. Atunci, suporterii biancoceleste i-au reproşat vehement lipsa de devotament în tricoul Argentinei. “Messi nu este Argentina” şi “Leo, joacă aşa şi la Mondial” i-au strigat fanii pe străzi, care nu s-au sfiint să lase pe claditi mesaje jignitoare la adresa fotbalistului. De atunci, după fiecare insucces major cu naţională, Messi a fost găsit principalul vinovat atât de suporteri, cât şi de presa din Argentina, asta chiar dacă el şi-a condus echipa spre mai multe finale. Un ultim incident de acestr gen a avut loc în 2015, după ce Barcelona şi-a trecut un nou Campionat Mondial al Cluburilor, după, 3-0 cu River Plate, Messi a fost scuipat şi înjurat de un suporter al echipei argentiniene pe aeroportul din Tokyo. Fotbalistul nu a ezitat atunci şi a ripostat lovindu-l pe individ. Conflictul a fost aplanat înainte să degenereze de către Mascherano şi antrenorul Luis Enrique.

Şi totuşi, în toamna trecută, după ce suporterii şi-au dat seama că au greşit faţă de Messi, şi au ieşit pe străzi să-l determine pe acesta să revină asupra deciziei, Leo s-a răzgândit şi a jucat din nou pentru naţionala pumelor. Acum, când suporterii, sau cine a recurs la mizeria cu statuia, Messi ar trebui să ia din nou în calcul retragerea de la naţională. De data aceasta definitiv!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE