2020-08-06 04:58

Atenţie, să nu cădem în patima Poloniei. TRICOLORII mici întâlnesc diseară Franţa pentru calificarea în SEMIFINALE

 |  10:10
Atenţie, să nu cădem în patima Poloniei. TRICOLORII mici întâlnesc diseară Franţa pentru calificarea în SEMIFINALE

Naţionala de tineret a României joacă astă-seară, de la ora 22.00, la Cesena, împotriva Franţei, în ultima etapă a grupei C a Campionatului European Under-21. Miza este calificarea în semifinalele competiţiei, dar şi prezenţa la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. Tricolorii să nu cumva să se relaxeze, ca polonezii, care aveau nevoie de un eşec la doar două goluri cu Spania, pentru a merge în semifinale. S-au trezit umiliţi de Spania şi au fost trimişi acasă după două victorii entuziasmante în primele două meciuri, cu Belgia şi cu Italia.

Fix în această postură sunt şi românii, le este suficient şi un eşec la o diferenţă de cel mult două goluri. Ca să încheie pe primul loc, trupa lui Rădoi trebuie să învingă sau să facă egal, însă pentru o calificare de pe cel mai bun loc doi, le este suficient şi o înfrângere la unul sau maximum două goluri diferenţă. De partea cealaltă, francezii vor accede în semifinale dacă vor învinge România, dar şi în cazul unei remize, de pe locul 2.

“Înaintea ultimei partide din grupa ei, Polonia se putea mulţumi să piardă cu un rezultat minim. Avem deja un exemplu şi ar fi păcat să cădem în aceeaşi capcană. Dacă ne gândim la fel, că putem să terminăm la egalitate, se poate întâmpla un dezastru. În orice moment al partidei putem să luăm un cartonaş roşu şi totul se poate nărui. Şi dacă nu se întâmpla aseară acest rezultat nu se schimba cu nimic discursul meu către băieţi. Ne aflăm în faţa unei partide importante şi în acelaşi timp decisivă. Am scris istorie până cum, dar dacă nu vom lua măcar un punct mâine seară cele şase puncte pot rămâne în urmă şi asta înseamnă că putem da cu piciorul la una dintre cele mai mari şanse pe care le avem în acest moment”, a atras atenţia Rădoi.

Tehnicianul a spus că înainte de toate echipa are nevoie de echilibru la ultimul meci din grupă. “Fizic şi mental sunt probleme pe care le avem. Cred că mâine seară la ora partidei vor fi ceva schimbări, va trebui să găsim soluţii să încercăm să-i relaxăm un pic dar în acelaşi timp să le arătăm ce trebuie să facă exact. Am arătat unitate, spirit, determinare, sacrificiu... Cred că mâine seară înainte de toate vom avea nevoie de echilibru. Suntem aici pentru o ţară întreagă şi pentru noi, nu ne-am gândit pe cine am putea lăsa acasă. Nu mă interesează locul unu sau locul doi, mă interesează să mergem mai departe. Asta nu înseamnă că în timpul meciului, dacă vom avea un rezultat de egalitate de partea noastră, nu vom ataca. Nu trebuie să ne gândim niciodată că chiar şi cu o înfrângere la un gol sau două ne putem califica. Asta nu va fi niciodată în capul jucătorilor şi nici n-aş îndrăzni să le spun puteţi să pierdeţi cu 1-0, nu-i nicio problemă. Dacă vreau ceva anume să văd mâine seară este ca planul tactic pe care îl gândim să fie respectat de toată lumea, începând cu mine de pe margine”, a continuat antrenorul României.

Rădoi a subliniat că nu îl interesează ce adversar ar putea avea România în semifinale. “Nu am realizat decât o mică pagină de istorie, n-aş vrea ca mentalitate să ne oprim în punctul cel mai important pe care-l putem realiza. (…) În genul ăsta de luptă cel mai important aspect este acel detaliu prin care poţi să faci diferenţa. La meciul cu Anglia, aşa am simţit, aroganţa lor… Ne-au subestimat. Nu au reuşit să vadă că noi acolo exploatam foarte bine spaţiile şi exact aia s-a întâmplat. Detaliile au făcut diferenţa. Noi ştiam că vom ceda fizic, Anglia ne putea crea mari probleme în ultimii 30 de metri, ceea ce s-a şi întâmplat de foarte multe ori. Dar am încercat să le reglăm şi până la urmă au reuşit să câştigăm. Cei care au avut mai multă determinare şi au fost dispuşi mai mult la sacrificiu au fost răsplătiţi”, a mai afirmat selecţionerul României.

Schimbă Rădoi echipa?

În ciuda faptului că mulţi dintre elevii săi se resimt fizic după epuizantele meciuri cu Croaţia şi Anglia, Mirel Rădoi nu prea ar vrea să schimbe aproape deloc primul 11 în meciul cu Franţa. Aproape deloc înseamnă doar o modificare, Florinel Coman în locul lui Andrei Ivan. Numai că, selecţionerul ar putea fi obligat să schimbe. Vlad Dragomir şi Adrian Petre au cele mai mari şanse să intre din primul minut.

 “Vom rămâne la ceea ce v-am spus. O să fie schimbări în primul 11. M-aş bucura ca la fiecare schimbare un astfel jucător să aibă o asemenea ispiraţie să poată să mă oblige să-l folosesc titular la următorul meci. Anglia stătea mult mai bine ca jucători individuali, ca grup, ca echipă, Franţa are o forţă mult mai mare. Noi şi Franţa putem fi calificaţi cu un rezultat de egalitate, dar nu cred că îşi permite cineva, mă refer la mine şi la antrenorul lor, să le spunem jucătorilor trebuie să faceţi egal. Nu ai cum să le spui jucătorilor aşa ceva. Va fi un joc la început în care nimeni nu va risca, după care va fi un joc pe contre. Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că au jucători foarte buni în atac, care pot să facă diferenţa. Mă bucur că am ajuns până aici. A venit momentul echipelor naţionale să ridice puţin nivelul fotbalului românesc”, a spus Rădoi.

Echipa din această seară va arăta astfel: Radu – Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Ştefan – Cicâldău, Băluţă – Man, I.Hagi, Fl. Coman – Puşcaş.

Dembele este incert

Atacantul Moussa Dembele este incert pentru meciul cu România, relatează Le Figaro. Dembele, care s-a accidentat la glezna stângă, vineri, la partida cu Croaţia, nu s-a antrenat duminică. Staff-ul tehnic al naţionalei Franţei va decide cu câteva ore înainte fluierului de start dacă Dembele va putea evolua contra tricolorilor. Dacă nu va putea juca, locul jucătorului de la Lyon în avanposturi va fi luat de Jean-Philippe Mateta.

Bulgarul care ne-a purtat noroc

Meciul de la Cesena va fi arbitrat de bulgarul Georgi Kabakov, ajutat de asistenţii Martin Margaritov şi Divan Valkov. Arbitru de rezervă va fi scoţianul Bobby Madden, iar asistenţi pentru VAR spaniolii Ricardo De Burgos şi Xavier Estrada Fernandez. Georgi Kabakov (33 ani) este născut la Plovdiv şi a început cariera în arbitraj acum 18 ani, în 2001, fiind promovat din 2007 în lotul primei divizii din ţara vecină. A devenit arbitru FIFA în 2013, iar de anul trecut a primit delegări şi în Champions League. Kabakov a fost al patrulea oficial la victoria României U21 de la Euro cu Croaţia, 4-1, iar în preliminarii a condus la centru succesul tricolorilor în Elveţia, 2-0, partidă în care nu a acordat niciun cartonaş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE