2020-06-02 04:39

Au MITUIT Rusia și Qatar oficiali FIFA?

 |  23:00
Au MITUIT Rusia și Qatar oficiali FIFA?

Departamenul de Justiție al Statelor Unite ale Americii îi acuză pe Nicolas Leoz, fostul președinte al CONMEBOL, și pe Ricardo Teixeira, fostul președinte al federației braziliene de fotbal, alături de o a treia persoană nedezvăluită, că au primit mită.

Au primit mită pentru a vota în favoarea Qatarului ca gazdă a Campionatului Mondial din 2022. În dosar sunt menționați și Jack Warner, fost vicepreședinte al FIFA, și Rafael Salguero, fost membru al comitetului executiv FIFA, care au fost mituiți pentru a alege Rusia în competiția pentru CM 2018. Teixeira și Warner au fost suspendați pe viață din fotbal de FIFA, dar au evitat extrădarea în SUA. 

FBI investighează legăturile ilicite şi acordurile ascunse

"Luarea de mită în fotbalul internaţional a fost o practică profundă şi cunoscută de zeci de ani. FBI investighează legăturile ilicite şi acordurile ascunse din infrastructura evenimentelor de fotbal, locurior de desfăşurare şi contractelor de marketing. Primele acuzaţii publice datează din 2015. Acest lucru ar trebui să le arate tuturor celor care mai speră să obţină milioane din corupţie că îi vom găsi", a declarat William Sweeney, directorul adjunct al FBI, potrivit Radio România Actualități. Rusia și Qatar au fost desemnate de Comitetul Executiv FIFA, în 2010, drept țări organizatoare ale edițiilor din 2018 și 2022 ale Campionatului Mondial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE