2020-01-27 04:23

FED CUP. Ce au spus Segărceanu și fetele noastre înaintea DUELULUI cu Cehia

 |  14:51
FED CUP. Ce au spus Segărceanu și fetele noastre înaintea DUELULUI cu Cehia

Echipa României de Fed Cup va întâlni în acest week-end puternica echipă a Cehiei în Grupa Mondială. Chiar dacă la prima vedere trupa noastră părea outsideră, absența Petrei Kvitova echilibrează în mod evident forțele din teren. Cu sau fără Kvitova, căpitanul Florin Segărceanu se gândește numai și numai la victorie.

"Este puţin mai uşor, Kvitova probabil este cea mai în formă jucătoare din acest sezon, cu un turneu câştigat, cu o finală de Grand Slam, pentru noi însă misiunea rămâne aceeaşi. Pentru a câştiga acest meci oricum trebuia să o învingem şi pe Kvitova şi pe oricine altcineva. Avem nevoie de 3 puncte, cum le facem nu ştim. Sigur, calculul hârtiei în acest moment arată că din punct de vedere al clasamentului stăm bine, Simona este numărul 3, Pliskova numărul 5, Mihaela 28 şi Stricova 30 şi ceva. "Uneori este mai bine să zicem că pleci cu şansa a doua. Nu ai atâta presiune pe tine, uneori este mai bine să joci în deplasare, poate ele, ţinând cont că au şi câştigat acum un an şi este cea mai titrată echipă de Fed Cup din ultimii 10 ani, poate pentru ele o să fie mai stresant, sper totuşi să iasă bine",a declarat Segărceanu la plecarea spre Cehia. 

"Putem spune că este o şansă în plus faptul că Petra Kvitova nu joacă, dar cum bine ştim cu toţii meciul este foarte greu, cel mai greu meci din grupe, pentru că am jucat acum doi ani contra lor şi am pierdut, din păcate, dar câştigând 5 trofee din 6 înseamnă mult. Echipa noastră cred că întotdeauna a fost puternică şi am avut şansă mare de a câştiga orice meci pe care îl jucăm, dar atunci poate a contat şi experienţa, acum suntem mai mature şi cred că avem o şansă în plus. Dar nimic nu se ştie şi nimic nu e imposibil, aşa că o să mergem cu mintea deschisă şi cu încredere. Echipa noastră e puternică şi în ultimii ani suntem 6 în prima 100, ceea ce înseamnă mult pentru România, toate suntem în formă. Eu m-am antrenat foarte bine perioada aceasta şi sunt încrezătoare că pot să fac treabă bună, să îmi câştig meciurile, dar în Fed Cup este dificil, este diferit şi nu ştii niciodată ce se va întâmpla. Dar am încredere că toate o să jucăm bine. Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare, dar şi ele au jucat la noi acum doi ani, acum este rândul nostru să jucăm la ele. Bineînţeles, ştim că publicul lor este foarte numeros şi foarte gălăgios în sensul pozitiv, însă nu avem nimic de făcut şi nu putem schimba nimic. Trebuie să ne acomodăm la ceea ce avem", a declarat și Simona Halep.

"Sigur e o partidă grea, cu jucătoare foarte bune şi la dublu, câştigătoare de Grand Slam, dar faptul că Petra nu vine e un avantaj pentru noi. Dar noi trebuie să ne gândim doar la echipa noastră şi la jocul pe care îl vom face noi indiferent de adversara cu care vom juca. Noi suntem într-o formă bună, suntem o echipă, ne adaptăm foarte repede de la individual la partea de echipă, chiar dacă se întâmplă foarte rar să jucăm împreună. Contează foarte mult şi atmosfera, care este foarte bună, şi asta ne dă o stare de pozitivism şi o stare mai relaxată, ne putem relaxa. Ştiu cum este publicul lor, am jucat finala anul trecut la Praga contra Petrei şi a fost plină arena, dar au avut şi fair-play pentru mine. Ne vom adapta. Nu este foarte uşor, dar trebuie să ştim să gestionăm situaţiile astea”, a spus Buzărnescu la Aeroportul Henri Coandă.

Miki spune că Monica Niculescu şi Irina Begu vor fi mult mai încrezătoare după ce au câştigat la dublu turneul de la Hua Hin: "Le felicit, ne bucurăm foarte mult pentru rezultat şi cu siguranţă vor veni foarte încrezătoare şi poate va fi un dublu, ele au jucat bine mereu împreună. Ăsta poate fi un plus pentru noi."

La rândul ei, Ana Bogdan vede întâlnirea cu Cehia din FedCup ca pe una de cinci stele şi spune că diferenţa va fi făcută de experienţă: "Este o întâlnire de cinci stele pentru că toate fetele care vor juca acolo sunt la cel mai înalt nivel. Clar ne aşteptăm la meciuri dificile, echilibrate. Eu abia aştept confruntarea. Cred că diferenţa o va face experienţa şi capacitatea de a ne încuraja. Cred că la partea emoţională se va face o diferenţă, mai ales că jucăm la ele acasă. Este un avantaj că nu vine Petra, noi avem jucătoare foarte bune şi eu mă aştept la un rezultat pozitiv. Va conta enorm fiecare lucru pe care îl vom face în această săptămână, fiecare antrenament, fiecare vorbă spusă. Suntem pozitivi şi ne dorim victoria”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE