2019-12-15 21:31

Au spulberat degeaba pe Dinamo

 |  20:03
Au spulberat degeaba pe Dinamo

Criză financiară fără precedent din fotbalul românesc. Din cauza datoriilor, trei echipe erau deja depunctate de la începutul sezonului, CFR Cluj, ASA Tg. Mureş şi ACS Poli, iar de ieri clasamentul Ligii 1 urmează să se schimbe din nou, FRF-ul dictând alte depunctări, de câte trei puncte.

De data aceasta este vorba de Gaz Metan Mediaş, ocupanta meritorie a poziţiei a treia, şi proaspăt câştigătoare în faţa lui Dinamo, scor 4-0, de Pandurii Tg. Jiu şi din nou de ASA Târgu Mureş. “La mustaţă” au scăpat ACS Poli şi CSMS Iaşi, care au reuşit să achite din datorii până la 30 noiembrie.

Respectiva dată a fost dead-line-ul la care echipele ddin primul eşalon aveau obligaţia de a-şi plăti datoriile faţă de jucători şi terţi. Cele trei echipe vor rămâne fără trei puncte, dar Comisia de Licenţiere a FRF nu va anunţa deocamdată sancţiunea, ci le va face publice abia pe 23 decembrie, când sezonul de vară-toamnă va fi închis, pentru a nu-i afecta pe fotbaliştii de la echipele cu pricina. De exemplu, bănăţenii au avut deocamdată noroc. Au făcut rost de 100.000 de euro de la intermediarul Cristea Opria şi a achitat o primă tranşă către firma de impresariat prin care a fost adus Pedro Henrique, potrivit digisport.ro. În ianuarie trebuie să mai achite încă 100.000 de euro.

Oficialii lui ASA şi cei ai Pandurilor se aşteptau la astfel de verdicte, fiind în imposibilitatea de a achita datoriile la 30 noiamebrie. În schimb, cea mai “lovită” de aceste sancţiuni este fără îndoială Gaz Metan, conducătorii echipei ardelene neajungând la un consens cu Cernomoreş Burgas pentru modalitatea de plată a 85.000 de euro în contul transferului lui Godfred Bekoe. La finalul meciului câştigat de o manieră entuziasmantă în faţa lui Dinamo, antrenorul Gazului, Cristi Pustai, a comentat acest caz: “Într-adevăr, un jucător şi-a cerut drepturile, a fost legitimat la noi, a plecat de la noi pe cale amiabilă, deci n-avem cu jucătorul nici un litigiu ... Noi nu avem jucători la Comisie, suntem şi noi neplătiţi, n-am luat salariile din august, dar aia nu e o problemă. Suntem o echipă în vestiar şi ne vedem sportiv de treabă. Dar cu acest caz, până la urmă eu nici nu-l consider un caz, d-aia nici nu prea vreau să vorbesc, dar să vedem. La noi se poate orice în România”.

Gaz Metan rămâne cu 31 de puncte din 34 şi cade de pe locul trei pe locul cinci

Pandurii ajunge la 21 de la 24 şi coboară două locuri în clasament, de pe opt pe zece

ASA Tg. Mureş rămâne cu doar şase puncte, penultima în Liga 1, cu un punct peste ACS Poli


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE