2020-08-10 12:05

Au început luptele de gherilă la Dinamo. Săvulescu nu mai este acționar

 |  09:37
Au început luptele de gherilă la Dinamo. Săvulescu nu mai este acționar

Acționarul și președintele delegat al lui Dinamo, DragoșSăvulescu, a decis să plece de la gruparea din Ștefan cel Mare, după cum declară un alt acționar din Groapă, IonuțNegoiță. Ultimul susține că fără o infuzie serioasă de capital, clubul alb-roșu va intra cât de curând în faliment. Acesta deţinea 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, la fel ca şi ceilalţi doi colegi din acţionariat, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, 10 procente fiind deţinute de FC Dinamo 1948 SA, adică vechea societate. În urma plecării lui Săvulescu, partea acestuia va fi împărţită cel mai probabil în mod egal de cei doi oameni rămaşi la conducerea clubului din Ştefan cel Mare.

“M-a surprins decizia lui Dragoş Săvulescu, dar ştiam de ea. Porniserăm la un drum împreună, voiam să aducem Dinamo la o stabilitate financiară. Sunt pus într-o situaţie penibilă, mi-e şi ruşine să dau ochii cu jucătorii şi cu staful, că sunt neplătiţi de atâta vreme. Fără nicio infuzie serioasă de capital, Dinamo nu are nici o şansă. Trebuie făcută o reformă rapid. Dinamo are două şanse: poate reveni la ce a fost sau poate să nu mai fie deloc. Nu îmi place incertitudinea. Este nevoie pentru următorul an de sume importante, nu vreau să spun exact acum cât, dar este clar că milioane de euro. Nu s-a pus problema ca eu să preiau Dinamo. Este o misiune dificilă să iei un Dinamo în situaţia actuală, dar cineva trebuie să îşi asume responsabilitatea. Dacă nu vrea nimeni, m-aş băga eu. Dacă nu mă simţeam în putere, nu intram la Dinamo. Până acum am băgat 2 milioane de euro ca sponsor şi 4 milioane ca acţionar. Eu cred că va fi bine pentru club, dar a părăsi corabia când se scufundă nu este în regulă", a spus Negoiţă la Digisport.

Acesta afirmase, tot joi, la Sport.ro, că „o maşină nu poate fi condusă de trei şoferi în paralel", lăsând să se înţeleagă faptul că ar dori să devină principalul investitor la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare: „O maşină nu poate fi condusă de trei şoferi în paralel. Există soluţii, în principiu. Sunt două variante la Dinamo - moare sau se relansează. Eu am încredere că se va întâmpla ceva important la club în perioada imediat următoare. Trebuie injecţie de capital. Şi vorbesc de o sumă importantă, nu de mărunţiş. Trebuie şi o reformă la sânge la nivelul clubului. Fără aceste două lucruri, va fi foarte greu”.

La începutul acestei veri, Negoiţă a preluat 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor, potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE