2020-03-28 16:07

Avem până acum 55 de sportivi calificați la Olimpiada de la Tokyo

 |  14:44
Avem până acum 55 de sportivi calificați la Olimpiada de la Tokyo

Șeful COSR Mihai Covaliu s-a bucurat nespus pentru calificarea naționalei feminine de 3x3 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prima participare a baschetului românesc la competiția supremă după o absență de 68 de ani. 55 de sportivi români au obținut, până acum, biletele pentru Tokyo, grație calificării nominale sau locurilor cotă.

“Dacă nimeni nu credea că baschetul poate fi prezent la Tokyo, noi ne-am încăpătânat să îi susținem. Iată că încrederea ne-a fost răsplătită. Îi felicit pe cei care au fost, în această perioadă, lăngă fetele de la 3x3. Referitor la celelalte discipline sportive, în mare parte, cine se putea califica, s-a calificat deja la Jocurile Olimpice. Vom fi atenți și la aceștia, dar și la cei care încă nu au încheiat calificarea. Vom sta aproape de toți sportivii, în așa fel încât să aibă cele mai multe șanse și la calificare, dar și la a obține medalii la Tokyo” – Mihai Covaliu, președinte COSR.

Sportivii calificați la JO Tokyo

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului);

Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin;

Baschet (4): echipa națională feminină de 3x3

Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), ciclism pe șosea;

Fotbal (18): echipa naţională olimpică;

Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri);

Înot (2): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate);

Kaiac-canoe (2): canoe-2 masculin pe 1.000 m;

Lupte (1): Alina Vuc (cat. 50 kg);

Tir sportiv (1): Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m).

Marele regret al lui Mihai Covaliu

Longevitatea campionilor Ana Maria Popescu și Marian Drăgulescu, dar si performanțele obținute în ultima perioadă de aceștia, îl fac pe președintele COSR, Mihai Covaliu (42 de ani), să regrete că s-a retras la 30 de ani.

În vârstă de 34 de ani, campioana olimpică Ana Maria Popescu a câștigat, de curând, medalia de aur la Cupa Mondială de la Tallin în proba de spadă individual. Multiplul medaliat olimpic, mondial și european Marian Drăgulescu, în vârstă de 38 de ani, a obținut luna trecută calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și s-a clasat al patrulea în finala la sărituri a ultimelor Campionate Mondiale de Gimnastică.

Mihai Covaliu, campion olimpic la sabie individual și actual președinte al COSR, s-a retras din activitatea competițională în 2008, la vârsta de 30 de ani.

“Ana s-a pregătit foarte bine înainte de această competiție, este într-un moment bun al carierei ei. I-am spus că sunt invidios pe ea, pe faptul că încă poate concura și încă urcă pe podum și câștigă competiții. În același timp, o admir și suntem cu sufletul și cu tot ce putem lângă ea. Am un mic regret că n-am mai continuat cariera sportivă, dar mă bucur că COSR poate fi lângă acești extraordinari, uriași sportivi, pentru a-i sprijini în a-și demonstra lor încă o dată că pot, și pentru a-i da ca exemplu tinerei generații” – Mihai Covaliu, președinte COSR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE