2020-01-28 16:07

Avram Iancu a început traversarea Canalului Mânecii. Este a treia încercare a românului

 |  12:00
Avram Iancu a început traversarea Canalului Mânecii. Este a treia încercare a românului

Românul Avram Iancu, din Petroșani, a început marți dimineața traversarea Canalului Mânecii. Este cea de-a treia încercare a acestuia de a străbate înot distanța dintre cele două maluri, doar în slip și cu o cască pe cap.

Avram Iancu s-a declarat optimist în ceea ce privește șansele sale de reușită.

„Condițiile de înot nu sunt optime. Sunt pregătit mental să înfrunt orice! Parcă așa ne este dat nouă, românilor, să înfruntăm și să suportăm mai mult decât ar fi normal”, a precizat românul pe pagina sa de Facebook. 

Startul în traversarea Canalului Mânecii a fost dat la ora 7.39 (ora locală) de pe Shakespeare Hill Beach. Finalul cursei va fi pe malul francez, în zona Gris Nez.

Avram Iancu are de străbătut aproximativ 42 de kilometri, el fiind asistat de o echipă formată din șapte români.

„La plecare a plouat, însă prognoza arată că vremea se va îndrepta. Apa mării are o temperatură de circa 17,5 grade Celsius. Avram este bine, optimist', a declarat, pentru Agerpres, jurnalistul Corneliu Bran, de la Ziarul Văii Jiului, aflat pe barca care îl însoțește pe Avram Iancu.

În timpul traversării Canalului Mânecii, Avram Iancu se va alimenta și va bea apă la intervale de câte 30 de minute. De asemenea, la fiecare oră, românul va mânca o jumătate de banană.

Pentru a reuşi această performanţă, Avram Iancu se antrenează de trei săptămâni la Dover (Marea Britanie).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE