2020-07-07 02:46

Avram Iancu, românul care a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii, nevoit să abandoneze cursa

 |  10:00
Avram Iancu, românul care a încercat să traverseze înot Canalul Mânecii, nevoit să abandoneze cursa

Avram Iancu, temerarul care a vrut să devină primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, a fost nevoit să abandoneze cursa cu doar câţiva kilometri înainte de a ajunge la finish, din cauza valurilor prea mari care îi puneau viaţa în pericol.

Românul Avram Iancu a început traversarea înot a Canalului Mânecii la ora locală 06.48, punctul de plecare fiind plaja de lângă portul britanic Dover. Pe traseul de 40 de kilometri, ce putea dura aproape 20 de ore, românul, în vârstă de 38 de ani, a fost însoţit de o ambarcaţiune, a cărei poziţie poate fi monitorizată permanent pe internet.

Regulile cursei au fost unele foarte stricte. Avram Iancu nu avea pauză, doar câteva secunde la jumătate de oră, pentru a mânca o banană sau a bea puţină apă, nu avea voie să se atingă de barcă sau să-şi schimbe stilul de înot.

"Într-o istorie de 200 de ani, de când se traversează Canalul Mânecii, am constatat că niciun român nu s-a încumetat să înoate, cu atât mai puţin să şi reuşească. Fapt pentru care mă simt un pic lezat în orgoliul meu de român", a spus înotătorul Avram Iancu.

Românul a reuşit să facă faţă cu brio oboselii, dar nu şi valurilor extrem de mari, ce îi puneau în pericol viaţa. Organizatorii au decis astfel să oprească traversarea, românul fiind nevoit să abandoneze misiunea cu doar câţiva kilometri înainte de a ajunge la destinaţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-08Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
21 Aug 2014

Pai si daca reusea il expulzau englezii pentru ca vine din Romania
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE