2020-08-09 13:01

Avram taie în carne vie! Pentru mai mulţi arbitri, etapa a 13-a a fost una cu ghinion

 |  18:31
Avram taie în carne vie! Pentru mai mulţi arbitri, etapa a 13-a a fost una cu ghinion

Preşedintele CCA, Vasile Avram, nu avea cum să rămână indiferent după runda a 13-a a LigiiI, una neagrăpentruarbitri. El a anunţat deja măsuri drastice la adresa fluieraşilor care auviciat clar rezultate la mai multe meciuri ale etapei. Astfel, MugurelDrăgănescu, Eduard Crângaşu, Bogdan Velicu şi Dragoş Iliescu au fost scoşi dincorpul de arbitri de către Comitetul Executiv al CCA şi retrogradaţi la Liga aII-a.

“Am convocat o şedinţă deurgenţă a Comitetului Executiv al CCA şi am luat mai multe măsuri. Din cauzaprestaţiilor neconcordante cu legile jocului, cu instrucţiunile FIFA şi UEFA şicu recomandările noastre, au fost scoşi din corpul de arbitri de Liga I şiretrogradaţi la Liga a II-a Mugurel Drăgănescu, Eduard Crângaşu, Bogdan Velicuşi Dragoş Iliescu”, a spus Avram, care a adăugat că prestaţiilepenibile ale acestora au viciat rezultatele meciurilor şi le-a cerutacestora să vină singuri cu cererile de retragere din arbitraj: „Au fost greşeli grave,care au influenţat rezultatele, iar prestaţiile lor au fost dezamăgitoare înultimul timp. Îi aştept să vină cu cereri de retragere din arbitraj, ar fi maibine, mai fair-play, decât să ne înşelăm unii pe alţii. E mai bine să nedespărţim politicos. În orice activitate vine şi un astfel de moment, dacă nuvor veni cu cerere se vor supune deciziile CCA. Mergem pe ideea că e lipsă devaloare şi refuzăm să credem că ar putea fi şi alte elemente”. Şeful CCAa mai afirmat căva face un demers oficial către FRF şi LPF pentru ca meciurile din Liga I săfie arbitrate de câte şase arbitri, urmând să ceară şi aprobarea FIFA în acestsens.

Etapaa 13-a a Ligii I a fost una de coşmar pentru arbitri. De mult nu a mai fost înLiga I o astfel de etapă în care au abundat greşelile flagrante de arbitraj.Cele mai grave erori s-au produs la ultima partidă a rundei, Rapid-Pandurii Tg.-Jiu.Oaspeţii impută pe bună dreptate brigăzii conduse de Mugurel Drăgănescu o loviturăde la 11metri în repriza secundă, la o tragere evidentă de tricou a lui Marcos Antoniola Daniel Orac. Curios este că, Drăgănescu se afla foarte bine poziţionat, lacinci metri de faza incriminată. Centralul putea fi ajutat de tuşierul Velicu,însă arbitrul de tuşă a fost orb de-a binelea în această partidă. Pe lângăfaptul că nu a văzut nici el penalty la această fază, a şi semnalizat douăpoziţii de ofsaid inexistente pe atacul Pandurilor, faze la care oaspeţii au şimarcat. De altfel, Velicu şi-a recunoscut fapta şi va suporta consecinţeledeciziei CCA: “Am greşit grav, nu am ce să comentez. E decizia CCA şi orespect. Mergem mai departe, nu avem ce face”. Replicile oamenilor de fotbal nu auîntârziat să apară. Becali, Borcea şi Iancu, adversari ai Rapidului în luptapentru titlu, au acuzat în termeni extrem de duri prestaţia arbitrilor lapartida din Giuleşti, Dinu Gheorghe fiind scos ţap ispăşitor pentru maniera dearbitraj. Am văzut cum s-a scris o nouă filă în Guiness Book, de când sunt în fotbaleu nu am văzut aşa ceva. Este pur şi simplu penibil. Orac a fost tras de tricou în faţa lui Drăgănescu. Nu am crezut că prind ziua când o să-mifie ruşine că sunt rapidist crescut în Giuleşti a fost de părereMarian Iancu, care a fost completat de Cristi Borcea: “Să anulezi două goluri perfect valabile şi nudai 11 metri clar. Unde s-a mai întâmplat aşa ceva în lume? A fost cel maimare masacru de la Revoluţie încoace. Se vede că Dinu Vamăconduce Rapidul. E o mizerie tot ce s-a întâmplat!”. Nici Gigi Becali nu arămas mai prejos. “Cred că arbitrii ar trebui să se ducă la psihiatru. E cel mai mare furt dinfotbalul românesc. Eu aş vrea să am arbitri din străinătate la fiecare meci!”,a tunat şi patronul Stelei.

Copos vrea rejucarea meciului

Finanţatorul Rapidului l-asunat pe preşedintele gorjenilor, Marin Condescu, şi i-a propus acestuiarejucarea partidei, deoarece greşelile de arbitraj au fost “maivizibile în defavoarea Pandurilor”?! Copos a dat-o apoi înrapidisme. “Trebuie să recunoaştem că Pandurii au jucat maibine decât noi, cel puţin în prima repriză nici n-am văzut mingea. Mă bucur că domnul Condescu este de acord cu rejucarea, iar noi nu ne putembucura de un punct câştigat în acest fel. Noi, rapidiştii, preferăm o barăfrumoasă decât un gol urât”, a încheiat patronul giuleştenilor. Cele două părţiar dori şi nu ar dori acest lucru. Rapidul ar vrea să se rejoace, mai ales căau pierdut două puncte pe teren propriu în faţa unei echipe din subsolulclasamentului, în timp ce oficialii Pandurilor sunt totuşi mulţumiţi cu punctulscos în Grant. Toate eforturile sunt însă în van. Regulamentul este strict înaceastă privinţă, iar şeful LPF, Mitică Dragomir, a fost clar: “Regulile nu permit rejucarea meciului. Nu a fosthoţie. Conducătorii se inflamează prea repede. A fost un gol valabil anulat şiun penalty neacordat, dar a greşit tuşierul, nu a fost altceva”.

Altarbitru care au comis-o grav în această etapă au fost Marian Balaci, care afost reţinut de la delegări până la finalul turului după prestaţia de la meciulDinamo-Gaz Metan Mediaş. Centralul a acordat un penalty foarte uşor gazdelor,nu l-a eliminat pe Scarlatache şi nu a văzut o lovitură de la 11 metri pentruGaz Metan. Tuşierul Dragoş Iliescu, căruia Avram i-a cerut să iasă din arbitraj,a validat un gol marcat din ofsaid de Trtovac pentru Gaz Metan şi, în plus, i-aoprit eronat de câteva ori pe atacanţii lui Dinamo scăpaţi singuri spre poartalui Pleşca.

Ultimularbitru care a fost retrogradat în liga secundă este Eduard Crângaşu, care a fostsancţionat pentru greşelile comise la partida dintre Pandurii şi UnireaUrziceni, din prima etapă a Ligii I, şi pentru meciul din 16-imile CupeiRomâniei Dinamo - Ceahlăul, când a anulat un gol perfect valabil oaspeţilor.

Au mai fost şialţi arbitri care au greşit în această rundă, însă nu au fost aşa de asprupedepsiţi de Avram. De exemplu Ovidiu Haţegan, care a acordat un penaltyinexistent pentru Universitatea Craiova în meciul de la Urziceni, pentru unpresupus henţ al lui Mehmedovic. Centralului Istvan Kovacs i s-a dat timp degândire după prestaţia de la Galaţi, dintre Oţelul şi CFR, atunci când i-aanulat gratuit un gol lui Traore, pentru ca apoi să îl elimine foarte uşor peatacantul ivorian. Ultimul pe lista arbitrilor care au greşit este AlexandruTudor, care nu a văzut un 11 metri pentru Timişoara, la un duel între Bălaşa şiHelder. Curios este că în afară de Kovacs, ceilalţi doi au fost delegaţi pentruetapa a 14-a. În aceeaşi ordine de idei, Vasile Avram a numit şi arbitrii carevor conduce cele patru meciuri tari ale rundei următoare: Cristian Balaj laRapid - Steaua, Alexandru Deaconu la CFR Cluj - Dinamo, Marius Avram la FCTimişoara - FC Vaslui şi Alexandru Tudor la Universitatea Craiova - OţelulGalaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE