2020-02-21 15:10

BASE JUMP / MUNŢII HIMALAYA. Rusul Valery Rozov şi-a bătut propriul record

 |  20:22
BASE JUMP / MUNŢII HIMALAYA. Rusul Valery Rozov şi-a bătut propriul record

Timp de trei ani, Valery Rozov a visat la un BASE jump de pe muntele Cho Oyu, al șaselea cel mai înalt din lume. 21 de zile a trebuie să urce rusul de 51 de ani până la punctul stabilit pentru desprinderea de la sol, situat la altitudinea de 7.700m.

De acolo, el a căzut în gol timp de 90 de secunde, stabilind un nou record mondial pentru cel mai înalt BASE jump din istorie. De altfel, el și-a depăşit propriul record, pe care îl stabilise în 2013 pe Changtse, în Masivul Everest. Pentru sportivul în vârstă de 51 de ani, expediția a avut şi un caracter personal. El a dedicat-o faimosului alpinist și prieten apropiat Alexander Ruchkin, care și-a pierdut viața în timpul unei expediții în Peru anul trecut.

“Am reușit. Sunt foarte fericit de noul record mondial. Este o realizare personală, dar și o comemorare a regretatului mei prieten Alexander Ruchkin. Este visul pe care îl am de trei ani, de când am găsit un nou loc pentru desprindere în partea superioară a versantului sud-vestic”, a spus Valery Rozov la finalul săriturii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE