2020-07-03 14:28

Batem şi noi pe cineva? Naţionala joacă în Belarus un meci decisiv pentru soarta calificării şi a selecţionerului

 |  17:14
Batem şi noi pe cineva? Naţionala joacă în Belarus un meci decisiv pentru soarta calificării şi a selecţionerului

Echipa naţională întâlneşte în deplasarereprezentativa similară a Belarusului, marea performeră a primei etape dincalificările pentru Campionatul European din 2012. În seara în care tricoloriilui Răzvan Lucescu s-au chinuit din greu pentru un egal cu Albania,ex-sovieticii au dat marea lovitură şi au învins Franţa, chiar la ea acasă,scor 1-0. Deşi la ţintarul grupei conducătorii de la FRF se felicitau pentrudebutul facil, cu Albania şi Belarus, iată că remiza de la Piatra Neamţ aaruncat în aer situaţia de la echipa naţională. Un eventual eşec la Minsk altricolorilor ar fi echivalent cu pierderea în proporţie de 50% a şanselor decalificare la Campionatul European, iar soarta selecţionerului Răzvan Lucescuar fi pecetluită.

“Motanul” titular!

Selecţionerul este decis ca în meciul de la Minsk săopereze câteva mutări în formula de start. Începutul de sezonul dezastruos allui Marica în Bundesliga a continuat şi la echipa naţională, motiv pentru care Lucescujr este decis să înceapă titular cu stelistul Bogdan Stancu. Forma foarte bunăa atacantului din Ghencea, reuşita şi mai ales atitudinea din partida de laPiatra Neamţ îl recomandă a fi titular în partida contra Belarusului. Celporeclit “Motanul” a fost alături deGabi Torje printre cei mai în formă jucători din campionatul intern, stelistulfiind decisiv pentru echipa sa atât în Liga I, cât şi în dubla de calificare cuGrashopperrs, din play-off-ul Ligii Europa.

Căpitanul Chivu revine în echipă

Suspendat în partida de la Piatra Neamţ, căpitanulCristian Chivu va reintra cu Belarus. Fundaşul lui Inter Milano va face cupluîn centrul defensivei cu Gabi Tamaş, urmând ca Rădoi să urce în linia mediană.De altfel, jucătorul lui Al-Hilal s-a refăcut după accidentarea din meciul cuAlbania şi va fi titular la Minsk. Mutarea la mijloc a lui Rădoi va scoate dinschemă unul dintre titularii din meciul cu Albania, cei vizaţi sunt Cociş sauTorje. Şi Contra este puţin probabil să mai prindă un loc de titular dupăevoluţia mediocră cu Albania, iar locul său urmează să fie luat de Maftei.

Belarusul se bazează pe fraţii Hleb

Selecţionerul ex-sovieticilor, Bernd Stange, îşi punecele mai mari speranţe în meciul împotriva României în geniul lui AleksandrHleb, jucător ce aparţine de Barcelona, dar şi pe tehnica frateluimijlocaşului, Viaceslav, fotbalist care evoluează în prima ligă chineză, la Shenzen Ruby.Alţi jucători la care Lobonţ ar trebui să fie foarte atent sunt Vitali Kutuzov,cel mai experimentat jucător din lotul lui Stange, cât şi la Kornilenko (RubinKazan) şi Kyslyak, autorul golului din partida cu Franţa. În rest, naţionalaBelarusului se mai bazează pe tripleta lui Bate Borisov, echipă calificată înLiga Europa, Shitov, Yurevich şi Rodionov.

Adversarii suntsiguri de victorie!

VedetaBelarusului, Aleksandr Hleb, este foarte bun prieten cu Ciprian Marica, de pevremea când mijlocaşul a fost împrumutat de Barcelona la Stuttgart. Cei dois-au tachinat după primele dispute din grupă, ba chiar au şi pus un pariu pemeciul direct, iar bielorusul i-a transmis lui Marica că naţionala României nuare sorţi de izbândă la Minsk. “I-am zis lui Maricasă nu mai vină în Belarus că nu are nici o şansă. A început să râdă şi mi-arăspuns că o să ne bată singur. Cred că după victoria noastră din Franţa nu maie aşa de optimist. Am şi pus un pariu cu el, aşa că Ciprian fii pregătit săpierzi şi să plăteşti pariul”, a spus Hleb. Deşi foarte încrezător în forţelesale, mijlocaşul mai adaugă că jucătorii naţionalei sale au rămas totuşi cupicioarele pe pământ după victoria istorică împotriva Franţei: “Chiar dacă aupierdut, francezii sunt favoriţii grupei. Acum trec printr-o reconstrucţie, darau jucători experimentaţi, iar tradiţia şi palmaresul îi obligă la performanţă.România este a doua favorită, însă şi celelalte echipe sunt de valori apropiateşi se pot bate pentru calificare”.

Echipa probabilă a României la Minsk: Lobonţ - Maftei,Tamaş, Chivu, Raţ - Rădoi - Torje (Cociş), Florescu, Deac - D. Niculae (Marica),B. Stancu.

S-au disputat meciurile:

România- Albania 1-1

Franţa- Belarus 0-1

Luxemburg- Bosnia 0-3

Astăzise mai joacă:

Albania- Luxemburg

Bosnia- Franţa

ClasamentulGrupei D:

Bosnia 3p (3-0)Belarus 3p (1-0)Albania 1p (1-1)România 1p (1-1)Franţa 0p (0-1)Luxemburg 0p (0-3)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE