2019-10-20 04:28

BECALI explică de ce l-a ales pe Mihai TEJA antrenor principal la FCSB

 |  15:02
BECALI explică de ce l-a ales pe Mihai TEJA antrenor principal la FCSB

Patronul echipei FCSB, Gigi Becali, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că al treilea tehnician pe care îl avea în vedere pentru postul de antrenor, în afară de MIhai Teja şi Dan Alexa, era Edward Iordănescu. Becali spune că l-a ales pe Mihai Teja, pentru că vrea ca formaţia sa să aibă posesie şi să câştige campionatul, cele două obiective pentru acest sezon.

"L-am întrebat pe Mihai cum vede el fotbalul. Am vorbit şi cu Gică Hagi şi mi-a a zis că e antrenor de posesie, exact ceea ce voiam. Am întrebat de doi jucători şi a zis că Steaua trebuie să sufoce adversarul. Mi-a spus că nu poţi să faci posesie cu Filip, e jucător bun dar nu poţi să faci posesie cu el. Eu am spus că iau patru cinci jucători, câţi vrei tu şi îţi fac toate poftele, dar după şase luni, dacă nu ai luat campionatul şi nu faci posesia va fi vai de capul tău. Şi asta a fost. Atunci i-am spus că e sută la sută antrenor, mi-a plăcut filozofia de fotbal. Şi mi s-a confirmat că nu pot să faci posesia cu jucători lenţi. Eu cred că ăsta este secretul posesiei, un jucător puternic şi tehnic la mijlocul terenului şi ăla este Ivanov. Mihai Teja are contract pe un an şi jumătate şi 6 luni face ce vrea el. Dacă el are valoare ia campionatul pentru că sunt trei puncte. Are posibilitatea chiar din tur să depăşească CFR Cluj şi să termine pe primul loc. Apoi sunt 10 meciuri în play-off şi poate să ia campionatul sau nu. Apoi e posibil orice, să plece sau să rămână dacă îmi place jocul”, a spus Beali într-o conferinţă de presă, în care l-a prezentat pe noul antrenor principal, informeaza NEWS.RO.

În ceea ce priveşte lotul de jucători, Gigi Becali i-a promis lui Teja că va cumăra toţi fotbaliştii pe care îi va solicita. Finanţatorul a confirmat transfeurile mijlocaşului bulgar Anton Ivanov, fundaşului Iulian Cristea, ambii de la Gaz Metan Mediaş, şi atacantului Andrei Cristea de la Poli Iaşi şi negocierile avansate cu atacantul Ibrahima Tandia de la Sepsi Sfântu Gheorghe. 

"Am spus că îi fac toate poftele, orice jucător îl vrea îl va avea, dar va fi în limitele bunului simţ, aproape de adevăr. Eu ştiu ce jucători vrea şi suntem cam înţeleşi, s-au cam rezolvat. Jucătorii pe care îi vrea el sunt ca şi luaţi. Nu mă aşteptam, eu voiam alţi doi jucători, dar el mi-a spus că nu poate să facă posesie cu ăia şi atunci fac ca el. Poate greşesc eu. Jucătorii pe care îi vrea sutn mai de creaţie şi atacanţi. Cu Ivanov, în mare am rezolvat, pentru că aşa vrea el, Cristea e deja rezolvat. Dacă nu o să vrea el, nu îl luăm. Nu pleacă jucători de la echipă, pentru că vreau concurenţă, fiecare trebuie să ştie cum joacă. Am discutat şi cu impresarul lui Tandia o să vină duminică”, a spus omul de afaceri.

Becali i-a stabilit şi obiectivele lui Mihai Teja în următorul sezon: „Dacă ia titlul şi posesia normal că noi trebuie să facem bani. Şi dacă nu ajungem în cupele europene degeaba luăm titlul. Acum trebuie calificare, dacă nu în Champions League, în Europa League. Obiectivul este să ia campionatul, apoi ce o vrea Dumnezeu. Dacă vom câştiga noi campionatul nu avem cum să nu jucăm play-off-ul în Liga Campionilor şi dacă jucăm suntem în Europa league şi eu sunt mulţumit. Eu am ales cu rugăciune şi cu binecuvântare şi la spovedanie am spus că l-am mâhnit pe Dică. Şi mi-a spus preotul că îmi dă binecuvântare dacă ne despărţim prieteneşte. Am luat şi binecuvântare, pentru că eu nu vreau să mai supăr oameni. Să dea Dumnezeu să ajungem în grupele Ligii Campionilor şi apoi să o şi câştigăm peste cinci-şase ani”.

Oficialul a precizat că nu este rudă cu Mihai Teja, ci doar îi cunoaşte familia care face parte din comunitatea de aromâni.

"Mihai Teja nu este neam cu mine, este adevărat că ne ştim de mulţi ani familiile noastre, am crescut împreună cu tatăl lui la nunţi, la botezuri, dar nu se pune problema, e prea mare respectul în familiile noastre să ne păcălim şi să ne certăm. Eu nu l-am luat de cuminte, l-am luat de valoare şi şase luni nu mă bag, iau patru cinci jucători să facă posesia dar dacă nu o face o să vadă el. Vai de capul lui!”, a precizat Becali.

Gigi Becali a povestit cum au decurs discuţiile cu Dan Alexa şi cu Edward Iordănescu. Becali susţine că directorul sportiv Mihai Stoica a plâns de bucurie că nu l-a numit pe Dan Alexa antrenor la FCSB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-27Parerea ta...

ANONIM
27 Dec 2018

BEHAIE LATRINA PIPERA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE