2020-08-04 22:56

BOMBĂ. Legendarul Michel Platini a fost ARESTAT pentru corupţie şi luare de MITĂ

 |  11:50
BOMBĂ. Legendarul Michel Platini a fost ARESTAT pentru corupţie şi luare de MITĂ

Fostul preşedinte al UEFA Michel Platini a fost arestat marţi dimineaţă de Poliţia din Franţa. Legendarul jucător francez este acuzat de corupţie şi luare de mită, în cazul acordării organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar, informează publicaţia mediapart.fr, citată de News.ro.

Platini, în vârstă de 63 de ani, este audiat în acest moment la Nanterre, la Oficiul anticoruptie al poliţiei judiciare din Nanterre.

Michel Platini a fost suspendat pentru opt ani, în luna decembrie 2015, de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE