2020-07-07 18:28

Boris Becker reacţionează dur la adresa lui Novak Djokovic, după ce sârbul a decis că nu mai are nevoie de serviciile sale

 |  18:30
Boris Becker reacţionează dur la adresa lui Novak Djokovic, după ce sârbul a decis că nu mai are nevoie de serviciile sale

O legătură ce părea indestructibilă e deja amintire. Novak Djokovic a încheiat după trei ani colaborarea cu antrenorul său, legendarul Boris Becker. Neamţul l-a ajutat în acest timp să câştige şase turnee de Mare Şlem, dintre care patru consecutiv, Wimbledon şi US Open (2015) şi Australian Open şi Roland Garros (2016), însă supărarea lui Nole e sigur cauzată de faptul că în această toamnă, după mulţi ani de supremaţie, a cedat locul 1 ATP în favoarea lui Andy Murray.

Anunţul separării a fost făcut chiar de sârb, pe contul personal de Facebook: “După trei ani de succes, eu şi Boris Becker am stabilit de comun acord să punem capăt colaborării noastre. Obiectivele pe care le-am stabilit la început au fost îndeplinite şi vreau să îi mulţumesc pentru colaborare. Pe de altă parte, planurile mele profesionale se îndreaptă spre menţinerea nivelului de joc şi de asemenea să îmi fac un program şi să îmi stabilesc obiectivele pentru noul sezon”.

Lui Boris Becker nu i-a picat deloc bine anunţul fostului său de acum elev şi, într-un interviu pentru Sky News, germanul nu l-a menjat deloc pe acesta, afirmând că Djokovic a avut o a doua jumătate a lui 2016 slabă din cauza faptului că sportivul nu s-ar mai fi antrenat la fel de mult cum o făcea înainte. În plus, spune Becker, Nole s-ar fi dedicat mai mult familiei, pe care o pune pe primul loc, lăsând pe plan secund cariera, iar asta ar fi motivul declinului sârbului din ultima vreme.

"Novak nu a petrecut atât de mult timp pe terenul de antrenament, în ultimele şase luni, aşa cum ar fi trebuit, iar el ştie acest lucru. Succese ca acestea nu apar apăsând un buton. Astfel de succese nu pot fi obţinute doar prezentându-te la un turneu. Trebuie să munceşti din greu pentru că şi adversarii tăi fac acelaşi lucru. Profesia de jucător de tenis este probabil cea mai egoistă dintre toate sporturile, pentru că trebuie să fie despre tine, iar el este primul care spune că este un om de familie, aşa că, desigur, soţia şi restul familiei sale trebuie să rămână pe locurile din spate", a spus germanul.

Pe finalul interviului, Becker şi-a mai înmuiat tonul, declarând că, aşa cum îl cunoaşte pe Dkokovic, acesta din urmă îşi va reveni la forma iniţială şi va reuşi să-l detroneze pe Murray din fruntea ierarhiei din tenisul mondial masculin. "Sunt sigur că îşi va recăpăta forma anul viitor. Sunt sigur că acele finale pierdute l-au durut, la fel ca şi pierderea primului loc mondial. Uneori, însă, trebuie să afli cum este să pierzi. Novak nu pierduse nimic timp de doi ani şi jumătate. Aşa că sunt convins, ca fanul său numărul unu pentru anul viitor ce sunt, că îşi va reveni", a mai afirmat fostul campion german.

“S-a tăiat” după Roland Garros

În timpul colaborării colaborării cu Becker, sârbul a cucerit de două ori Openul Australiei (2015, 2016) și turneul de la Wimbledon (2014, 2015), impunându-se de asemenea la US Open (2015) și Roland Garros (2016). După triumful de la Openul Franţei, Djokovic nu și-a mai găsit cadenţa în partea a doua a sezonului, cedându-i britanicului Andy Murray prima poziție în clasamentul mondial, loc pe care-l ocupa tocmai de pe 7 iulie 2014, adică de 122 de săptămâni consecutive. Djokovic a pierdut anul acesta titlurile pe care le deținea la Wimbledon și Flushing Meadows, fiind eliminat în primul tur la Jocurile Olimpice de la Rio de argentinianul Juan Martin Del Potro. Nole a recunoscut de curând că s-a confruntat cu "suișuri și coborâșuri" în acest sezon. "Sunt lucruri pe care trebuie să le regăsesc la nivel emoțional și mental", a explicat el după eliminarea în semifinalele Mastersului 1.000 de la Shanghai (China), la jumătatea lunii octombrie, potrivit Agerpres. Aceasta nu este prima schimbare din acest an în staff-ul lui Djokovic, sârbul apelând la serviciile spaniolului Pepe Imaz pentru Mastersul 1.000 de la Paris-Bercy și Turneul Campionilor de la Londra.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE