2020-05-29 04:46

Braşovul, pe harta internaţională a maratoanelor. Cei peste 18.000 de participanţi au alergat pentru o cauză nobilă

 |  18:32
Braşovul, pe harta internaţională a maratoanelor. Cei peste 18.000 de participanţi au alergat pentru o cauză nobilă

Peste 1.800 de alergători au luat startul la Maratonul Internaţional Braşov, competiţie desfăşurată în week-end-ul care a trecut în oraşul de sub Tâmpa şi care s-a aflat la a doua ediţie. Toate taxele strânse la proba de 5 km şi 15% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, ştafeta, semimaraton şi proba de 10 km), vor fi donate în beneficiul copiilor cu autism din cadrul Asociaţiei “Copiii de Cristal”.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia “Şapte Scări” Braşov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia Metropolitana Braşov, Federaţia Romană de Atletism. “Ne bucurăm că acest eveniment începe să devină o tradiţie. Brasovul a fost, pentru o zi, destinaţie sportivă şi turistică deopotrivă atât pentru participanţii din ţară, cât şi pentru cei de peste hotare. Am avut probe diferite atât pentru sportivii profesionişti, cât şi pentru cei care aleargă de plăcere. Speram că acest eveniment să devină o sărbătoare a oraşului” a declarat Alex Enache, organizatorul Maratonului Internaţional Braşov.

Braşovul, pe harta internaţională a maratoanelor. Cei peste 18.000 de participanţi au alergat pentru o cauză nobilă
zoom

Printre cei peste 1800 de participanţi s-au regăsit sportivi amatori, profesionişti şi copii atât din ţară, cât şi din străinătate. În uralele sutelor de spectatori, basarabeanul Ghenadie Timbalist a câştigat cursa de maraton (42 km), la categoria masculin, iar Maria Magdalena Luca a urcat pe prima treaptă a podiumului la feminin. Iubitorii sportului care au luat startul la curse au avut ocazia să alerge pe lângă cele mai importante obiective turistice din Braşov, dar au ieşit şi în afara oraşului, oferindu-le acestora o perspectivă deosebită cu peisajul montan. De altfel, manifestarea sportivă a reprezentat şi o metodă inedită de promovare a turismului montan românesc la nivel internaţional, municipiul Braşov fiind deja consacrat pe harta internaţională a maratoanelor.

Lista câştigătorilor

La categoria masculin, cursa de 10 km a fost câştigată de Liviu Croitoru. În cadrul cursei de 10 km feminin, Maria Veliscu a păşit pe prima treaptă a podiumului. Semimaratonul, a doua cea mai dificilă proba din cadrul evenimentului, a fost câştigat, la categoria masculin, de Nicolae Soare, iar la categoria feminin s-a impus Nicoleta Ciortan. La cursa Team run toţi cei 4 participanţi au luat startul în acelaşi timp şi, după finish s-au adunat toţi cei 4 timpi. Primele trei ştafete care au urcat pe podium sunt Haromszek (formată din Csutak Tamaş, Pulugor Jozsef, Szaraz Levente şi Szaraz Levente), Carpathian Wolves Team 2 (Razvan-Adrian Rimniceanu, Francisc Vladimir Kubinyecz, Ioan Machis şi Lucian stefan) şi Braşov Trail Adventures (formată din Daniel Kartmann Cazacu, Cosmin Obogeanu, Ovidiu Nicolae Porancea şi Vasile Bejenaru). Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria masculin, a trecut linia de finish moldoveanul Ghenadie Timbalist, în timp ce la fete a triumfat Maria Luca.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE