2019-07-22 15:07

Bravo fetelor! Bronz pentru România! Naţionala de handbal feminin şi-a îndeplinit obiectivul la Campionatul European

 |  19:48
Bravo fetelor! Bronz pentru România! Naţionala de handbal feminin şi-a îndeplinit obiectivul la Campionatul European

Fetelelui Radu Voina au luptat din greu pentru a învinge Danemarca, una din gazdelecompetiţiei, pentru a putea pune mâna pe bronzul european. Chiar dacă toţiromânii visau în urmă cu două zile la aur, iată că tricolorele nu au pututobţine mai mult decât poziţia a treia, loc care ne asigură automat calificareala Campionatul Mondial din 2011 (Brazilia). Meciul contra nordicelor a fost deun real dramatism, însă am avut un portar, Talida Tolnai, din nou în zi degraţie. Disputa a fost extrem de echilibrată, însă condusă aproape înpermanenţă de tricolore pe tabela de marcaj. La pauză, elevele lui Voina aucondus, scor 9-7, iar după pauză adversarele au alergat disperate după egalare,care într-un final de suspans nu au mai reuşit să o obţină. Scor 16-15 pentruRomânia, iar Neagu&Co. au cucerit bronzul la Campionatul European. Este ceamai bună performanţă obţinută de naţionala României la competiţia continentală,până acum cel mai bun a fost un loc 4 în ediţia 2000, organizată chiar înRomânia.

“O finală mică de Campionat European înseamnă foarte multpentru cei care iubesc handbalul. Fetele au vrut enorm, nu am crezut că mai auputerea să-şi revină în 24 de ore. Când se termină cu bine, totul e minunat.Fetele s-au răzbunat, au demonstrat că au valoare, au vrut să iasă frumos, cufruntea sus. Fetele merită medalia, e cea mai bună performanţă la niveleuropean. Mă refer că acesta e cel mai înalt nivel, peste un Campionat Mondial.Fetele s-au bătut exemplar, până la sacrificiu”, a spus Voina.

Obictiv îndeplinit!

Încazul în care pierdeam meciul cu Danemarca trebuia să disputăm o dublă de barajcu Polonia, în 4-5 iunie, în deplasare, respectiv 11-12 iunie, pe terenpropriu. Chiar dacă până la urmă nu a fost aur, naţionala de handbal femininşi-a îndeplinit obictivul la acest turneu final, o medalie. Cu atât mai mult,pentru că dacă de-alungul competiţiei, Radu Voina a trebuit foarte mult săimprovizeze echipa, doarece ne-a lovit ghinionul accidentărilor grave. Maiîntâi a “căzut“ Cristina Vărzaru, cu probleme la gleznă, ea fiind înlocuită deAda Nechita, chemată de urgenţă din România, pentru ca în meciul cu Croaţia săse accidenteze grav şi portarul Paula Ungureanu. Din această cauză, naţionala a stat câteva meciuri doar într-un singurportar, deoarece o schimbare în lotul tricolorelor se putea efectua doar dupăîncheierea meciurilor din grupa principală.

Neagu, golgheterul CE!

Ceamai bună jucătoare a României la acest tuneu final a fost Cristina Neagu. Demulte ori de-alungul competiţiei nordice, interul stânga al naţionalei a trasechipa după ea. Însă pe final a obosit şi ea, iar la meciul cu Suedia dinsemifinale, deşi a marcat de şapte ori, nu a mai putut ţine marcajul la Torstenson,liderul Suediei şi, în plus, românca a şi ratat în minutul 58, la scorul 24-22,un 7 metri ce putea fi decisiv. Acestea au fost singurele lucruri pe care RaduVoina i le-a reproşat jucătoarei de doar 22 de ani. Totuşi, ca o consolare,Neagu a ieşit golgheterul europenelor, cu 53 de reuşite, dar şi cea jucătoareacare a oferit cele mai multe pase decisive. Pe deasupra, românca a fostdesemnată de Federaţia Europeană de Handbal cel mai bun inter stânga alcompetiţiei nordice.

“Afost totul extraordinar. Am vorbit cu toate fetele să ne luăm revanşa în faţaDanemarcei. A fost obositor pentru ambele echipe, dar ne-am luptat din sufletşi cred că bucuria e mai mare decât dacă ne calificam în finala mare”, a spusNeagu.

Echipa ideală, All Star Team, esteformată din următoarele jucătoare:

Celmai bun portar: Katrine Lunde Haraldsen (Norvegia)

Ceamai bună extremă stânga: Mie Augustesen (Danemarca)

Celmai bun inter stânga: Cristina Neagu

Celmai bun centru: Gro Hammerseng (Norvegia)

Celmai bun pivot: Heidi Loke (Norvegia)

Celmai bun inter dreapta: Nerea Pena (Spania)

Ceamai bună extremă dreapta: Maibritt Kviesgaard (Norvegia)

Ceamai bună apărătoare: Johanna Wiberg (Suedia)

Ceamai valoroasă jucătoare: Linnea Torstenson (Suedia)

Talida Tolnai ne-a adus bronzul!

AccidentareaPaulei Ungureanu ne-a adus-o în poartă pe Talida Tolnai, iar tot răul a fostspre bine până la urmă. Cea poreclită “Toto” a făcut minuni în poartă, iar câteva din victoriile de laacest european i se datorează în mare măsură. Partida decisivă din grupaprincipală cu Muntenegru a fost a Talidei, pentru ca în disputa din semifinalecu Suedia, aceasta să apere din nou incredibil, însă atacul nu a fost laînălţime, iar naţionala s-a oprit din drumul către aur. Peste toate prestaţiilede la acest tuneu a fost cea din partida cu Danemarca din finala mică, atuncicând Talida a avut un procent de 53% mingi apărate şi le-a adus în praguldiperării pe adversare cu reflexele sale de senzaţie. Un om foarte credincios,Talida Tolnai, a mulţumit divinităţii pentru medalia de bronz: “Multumesclui Dumnezeu, el ne-a dat putere. A fost un meci foarte dificil, în care s-avăzut ca am luptat toate, cot la cot. Am simţit cu adevărat că fetele şi-audorit să lupte şi să câştigăm împreună”.

Rezultatele României la CampionatulEuropean:

GrupaA: Spania – România 26-30, România – Danemarca 22-25, România – Serbia 40-28

GrupaI Principală: România – Croaţia 31-22, Muntenegru – România 23-21, România – Rusia20-35

Semifinale:România – Suedia 23-25

Finalamică: Danemarca – România 15-16

Lotul tricolorelor la CE:

Portari: Paula Ungureanu,Talida Tolnai, Mihaela SmedescuJucătoare de câmp: ValentinaArdean-Elisei, Roxana Han, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina-Maria Chintoan,Cristina Vărzaru, Magdalena Paraschiv, Cristina Neagu, Adina Fiera, AureliaBrădeanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Oana Şoit, Mihaela Tivadar şi Ada Nechita.

Ultima oră: Norvegia a câştigat Campionatul European, după 25-20împotriva Suediei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-04-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE