2019-08-18 17:09

“Briliantul”, back in business! Mutu revine pe teren după ce azi îi expiră suspendarea de 9 luni

 |  18:10
“Briliantul”, back in business! Mutu revine pe teren după ce azi îi expiră suspendarea de 9 luni

După toate problemele în care a fost implicat în acest an, Mutu are şiun motiv de bucurie, revine pe gazon la sfârşitul acestei săptămâni. Nouă lunia fost nevoit să aştepte fotbalistul pentru a-i expira suspendarea, după ce înianuarie a fost depistat pozitiv cu sibutramină. Astăzi îi expiră acest termen,şi chiar dacă fotbalistul român nu trece prin cea mai bună perioadă a vieţiisale, nici din punct de vedere psihic, dar nici financiar, e totuşi pregătitfizic să intre pe teren la meciul de duminică din deplasare cu Catania, dinSerie A, iar Sinişa Mihajlovic este decis să-l arunce în teren. “Adrian Mutu este un jucător foarte important. Am vorbit cu el, eliniştit, se pregăteşte foarte bine şi e concentrat. Sigur va fi în terenduminică, însă voi vedea dacă va fi titular sau va intra pe parcursul meciului,pentru că nu are meciuri în picioare, nu a mai jucat de zece luni, a declarat tehnicianul. Paradoxal, în momentulactual Mutu beneficiază de o conjunctură favorabilă la Fiorentina. Chiar dacădin cauza ultimelor evenimente relaţiile cu conducătorii clubului sunt “la cuţite”, situaţia dinclasament a echipei viola îl impune titular în echipa lui Mihajlovic. Locul 15în Serie A, dar mai ales absenţa îndelungată de pe teren a lui Jovetic, îlobligă pe tehnicianul sârb să îl introducă titular în atac pe Mutu, alături deGilardino.

Toată lumea aşteaptă cu interes revenirea Briliantului pe teren. Faniiviola, conducătorii Fiorentinei, suporterii naţionalei României, chiar şiRăzvan Lucescu, toţi sunt foarte curioşi cum va evolua atacantul după aceastăpauză forţată, dacă el va avea puterea să revină şi mai puternic pe gazon.

Trage tarepentru naţională

Marea dorinţă a lui Mutu este să revină cât mai repede la echipanaţională, mai ales că Răzvan Lucescu a bătut în retragere în războiul dintreei doi. Acum rămâne de văzut dacă fotbalistul va reuşi să ajungă până la meciulcu Italia, de peste doar trei săptămâni, la o formă foarte bună fizică, care săîl convingă pe selecţioner că trebuie să îl convoace. Acum cinci ani, Piţurcăîl chema la lot pe Mutu pentru meciul cu Olanda, chiar la o lună după cefotbalistului îi expirase prima suspendare, cea de 7 luni, pentru consumul decocaină. Imediat Mutu şi-a intrat în rolul de salvator şi a punctat decisiv înurmătoarele trei meciuri ale tricolorilor. În momentul de faţă are doar câtevameciuri la dispoziţie să arate că merită să îmbrace din nou tricoul naţionaleila amicalul cu Italia, iar în Serie A, Fiorentina va evolua până la la acelmeci împotriva lui Catania, Chievo, Roma şi Cesena.

Nouă luni dechin!

A doua perioadă de suspendare a lui Mutu a fost cu bune, dar mai ales curele. La capitolul realizări nu putem nota decât pe cele de business, atacantulreuşind în urmă cu puţin timp să-şi deschidă un restaurant la Florenţa. Astachiar dacă, în această vară, Tribunalul Federal elveţian a menţinut decizia luată deTribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în disputa pe care o are cu clubullondonez Chelsea, astfel că atacantul Fiorentinei va trebui să plătească 17milioane de euro fostei sale echipe. În plus, Mutu a fost implicat în urmă cumai puţin de o săptămână într-un incident, în urma căruia fotbalistul a bătut unospătar până l-a băgat în spital. Atacantul aşteaptă acum să vadă cât va fiamendat de către şefi pentru ultima sa “ispravă”. Şi cum acestea nu ar fifost de ajuns, Mutu a fost înştiinţat acum două zile de către şefii Fiorentineică trebuie să restituie clubului 50% din banii câştigaţi pe perioadasuspendării, aproximativ 800.000 de euro. Nici fostul său antrenor de laFiorentina, Cesare Prandelli, actualul selecţioner al squadrei azzura nu îl menajeazăpe “Briliant”: “Lui Adrian i-aş da un şut în fund.Când eram împreună la Fiorentina credeam că a găsit echilibrul, însă îmi dauseama că nu e aşa. Dacă Mutu are alte calităţi decât cele tehnice, trebuiasă-şi găsească altă meserie. Totuşi, din când în când îl lasă nervii. De aceeaspun că i-ar fi de ajutor câteva şuturi în fund”.

Au încercat în zadar să-l vândă

Şiiată că Mutu revine pe teren tot în tricoul viola, chiar dacă, de când au aflatsentinţa suspendării de nouă luni, şefii grupării italiene au încercat cudisperare să-l vândă pe fotbalist, însă, în ciuda faptului că valoarea de piaţăa românului a scăzut dramatic, la aproximativ 7 milioane de euro, nimeni nu s-aîncumetat să plătească această sumă. Nici măcar arabii de la Al-Sadd, echipa luiOlăroiu, formaţiile cu nume din Rusia sau marile puteri ale Turciei, Fenerbahceşi Galatasaray.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE