2020-02-19 19:55

“Bunica” Semedo şi proştii proştilor! Steaua s-a făcut de râs la Urziceni, suferind cea mai ruşinoasă înfrângere din ultimul deceniu

 |  18:08
“Bunica” Semedo şi proştii proştilor! Steaua s-a făcut de râs la Urziceni, suferind cea mai ruşinoasă înfrângere din ultimul deceniu

Artileriagrea, două echipe bune care vor forma alta care va domina fotbalul românesc,crema de la Urziceni, favorita cea mai cea la câştigarea campionatului, aşa eradenumită noua Steaua, cea unită cu jucătorii de la Unirea Urziceni. Numai căechipa din Ghencea a clacat ruşinos în Bărăgan, scor 0-1, în faţa unei echipeîncropite cu 3 zile înainte de un tehnician care sosise şi el la echipă înaceastă săptămână. O umilinţă pe care Becali nu a mai putut să o privească pânăla final, el plecând cu 10 minute înainte de final. Acesta traieşte un déjà vu, acum doi ani, cu Gloria Buzău, echipă pecare practic o patrona, o încurca pe Steaua în lupta pentru titlu, printr-ungol marcat de Romeo Bunică, în minutul 89. “Numai eu puteam săpăţesc aşa ceva. Nu pot să cred ce s-a întîmplat la Urziceni”, a spus Becali,care l-a acuzat pe Dumitru Bucşaru că a folosit jucători de la Steaua II înacest meci, deşi înţelegerea iniţială a fost ca Unirea să nu folosească nici unfotbalist de la echipa secundă din Ghencea, însă din lipsă de efectiv, Bucşarua trecut peste acest acord verbal. Patronul ialomiţenilor a fost ironic la începutulpartidei şi chiar i-a ieşit până la urmă: „Dacă nu ne bat, steliştii vor fi proştii proştilor”. Acesta a fostcompletat şi de Dinu Gheorghe: „Am trecut pe locul doi la categoria proştiiproştilor, pentru că până acum eram pe prima poziţie după eşecul lamentabil cuDinamo”.

Becali i-a dat dejapreaviz lui Ilie Dumitrescu!

FinanţatorulStelei l-a pus deja la zid pe Ilie Dumitrescu. “Antrenorul esingurul vinovat, oricum o dăm nu are nici o scuză. Eu sunt prost şi idiot căam investit milioane în această echipă. Dacă nici anul ăsta nu iau titlul, numai investesc în fotbal”, a tunat Becali la finalul meciului. Cu patru foştijucători ai Unirii în primul „11”, Steaua a fost denerecunoscut. Galamaz, Brandan, Onofraş şi Bilaşco nu au ieşit cu nimic în evidenţă.Tehnicianul a fost livid la conferinţa de presă, nu îi venea să creadădeznodământul partidei. Echipa pe care el o vede campioană la finalul sezonuluia fost “subordonată” la Urziceni. “Reacţia lui Gigi Becali e normală. Ainvestit bani mulţi şi avea aşteptări mari. Nu am nici o scuză, sunt vinovat.Am tras unele concluzii, sper ca acest rezultat să nu ne afecteze prea mult peviitor”, şi-a făcut mea culpa Dumitrescu la finalulpartidei. Iatăcă tehnicianul a pregătit meciul după modelul Barcelonei, stil pe care formaţiasa trebuia să îl copieze, şi i-a “ieşit” pânăla urmă, ibericii pierzând şi ei ruşinos acasă cu modesta Hercules Alicante.

Uniriştii Stelei nu au adus nici un plus

Bilaşco nu a avut decât o singură ocazie de a marca,în timp ce Galamaz a greşit nepermis la golul lui Semedo. ArgentinianulBrandan, singurul care s-a ridicat la pretenţiile Stelei, a jucat închizător şia încercat să aşeze cât de cât jocul, în timp ce Onofraş a fost inexistent. Înrepriza a doua, a fost aruncat în luptă şi internaţionalul Iulian Apostol, însănici acesta nu a ieşit cu nimic în evidenţă. Steaua a trăit în prima reprizădecât prin bara lui Stancu, în timp ce gazdele s-au apărat atent, cuplulMaftei-Epaminonda Nicu fiind de netrecut. În a doua parte, după golul luiSemedo, roş-albaştrii au atacat în valuri, însă lent şi fară idei, uşurându-leastfel foarte mult munca fundaşilor gazdelor.

Uimirea Urziceni

Formaţia ialomiţeană a fost peticită în aceastăsăptămână de noul technician, Octavian Grigore, venit de la Chimia Brazi, dinliga a treia! Antrenorul l-a preferat pe Cernea în poartă, în detrimentul luiBălgrădean, în timp ce pe linia de fund i-a avut pe Muşat, mutat de pe stângape dreapta, centrali au fost Epaminonda Nicu şi Maftei, fundaşi de bandă demeserie, iar pe stânga a jucat ilustrul necunoscut Toşca, de la Steaua II. Lamijloc iarăşi “noutăţi” mari. Alături de Todoran şi Pădureţu, rezerve pe vremea lui DanPetrescu şi Roni Levy, au evoluat alţi doi foşti fotbalişti de la Steaua II, Muzac şi Lupu. În ofensivă au fost Semedo şi Rusescu, alţidoi fotbalişti care în trecut au lustruit banca de rezerve.

Jumătate de echipă schimbată cu Liverpool

Săptămâna viitoare, Steaua debutează în grupele LigiiEuropa contra lui Liverpool, iar eşecul catastrofal de la Urziceni nu le picădeloc bine la moral jucătorilor stelişti. În plus, Dumitrescu trebuie săschimbe jumătate de echipă pentru disputa de pe Anfield Road. El trebuie să sedescurce fără Galamaz, Bilaşco, Brandan şi Onofraş, toţi titulari cu Unirea, şiva fi nevoit să îi introducă în teren pe Abrudan, Bicfalvi, Nicoliţă (Tănase) şi Kapetanos. Tehnicianul joacă pe muchie de cuţit cu două formule deechipă, una în campionat, alta în Europa, însă nu are de ales. Există însăriscul ca echipa să nu aibă omogenitate, în lupta pe ambele fronturi. Însătimpul nu are răbdare cu Ilie Dumitrescu, un posibil insucces în Anglia facândca situaţia să explodeze în Ghencea. Iar Gigi Becali a fost tranşant în aceastăprivinţă: “Sperca înfrângerea de la Urziceni să fi fost doar un accident. Echipa nu mai arevoie să mai facă vreun pas greşit. Doamne fereşte să se mai întâmple aşa ceva”.

UNIREA URZICENI-STEAUA 1-0 (Semedo 61)

Stadion: Tineretului (Urziceni); Arbitri: IonelIvan – Radu Ghinguleac, Bogdan Velicu.

Unirea Urziceni: Cernea – Muşat, Epaminonda, Maftei,Toşca (Văduva 85) – Muzac (Bâftoi 89) – Semedo, Todoran, Pădureţu, Lupu –Rusescu. Antrenor: Octavian Grigore

Steaua: Tătăruşanu – Emeghara, Galamaz, Geraldo,Latovlevici – Brandan, Anghelov (Apostol 68) – Onofraş (Kapetanos 59), B.Stancu, Răduţ – Bilaşco (Surdu 73). Antrenor: Ilie Dumitrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-07-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE