2020-07-02 18:57

Burleanu a sesizat FIFA şi UEFA în privinţa situaţiei ingrate în care se află Adrian Rus la MOL Fehervar

 |  14:00
Burleanu a sesizat FIFA şi UEFA în privinţa situaţiei ingrate în care se află Adrian Rus la MOL Fehervar

Federaţia Română de Fotbal informat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia ingrată în care se află internaţionalul Adrian Rus la echipa maghiară MOL Fehervar. Jucătorul, care era în atenţia maghiarilor pentru naturalizare, a fost convocat de Cosmin Contra la naţionala mare a României pentru dubla cu Spania şi Malta. Oficialii lui MOL Fehervar n-au digerat bine decizia fotbalistului pe care l-au transferat recent, astfel că l-ar fi trimis la echipa a doua a clubului.

“Federaţia Română de Fotbal apără şi respectă drepturile şi interesele fotbaliştilor români, astfel că a luat la cunoştinţă cu mâhnire de situaţia sensibilă în care se află Adrian Rus, internaţional român U21 participant la Campionatul European 2019 şi convocat recent la echipa naţională de seniori, legitimat la clubul MOL Fehervar FC. Încă sperăm să fie o coincidenţă trimiterea lui Adrian Rus la echipa secundă a clubului imediat după primirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativă a României pentru partidele cu Spania şi Malta din preliminariile Euro 2020 şi după ce jucătorul şi-a manifestat clar dorinţa de a îmbrăca tricoul României. Ar fi nedrept ca jucătorului să i se încalce dreptul la performanţa sportivă pentru opţiunea lui de a reprezenta România. Această opţiune este protejată, iar orice presiune psihică şi orice tratament injust şi discriminatoriu ne determină totdeauna să apărăm drepturile şi interesele jucătorului”, se arată pe site-ul FRF.

Forul menţionează că o astfel de acţiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA şi UEFA cu privire la interzicerea oricărui comportament discriminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane în cadrul relaţiilor dintre jucători şi cluburile unde îşi desfăşoară activitatea. “În acest context, Federaţia Română de Fotbal a informat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia în care se află Adrian Rus, solicitând evaluarea acesteia şi adoptarea măsurilor ce se impun. Totodată, în temeiul bunelor relaţii ce guvernează activitatea FRF şi AFAN, a solicitat sindicatului membru FIFPRO sprijinul pentru toate demersurile către sindicatul maghiar şi Asociaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti, astfel încât evoluţia jucătorului şi drepturile sale să fie apărate”.

FRF a subliniat că va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei şi va întreprinde toate acţiunile în sprijinul lui Adrian Rus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE