2020-06-05 23:14

Bute îşi va apăra centura în România! Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va susţine financiar un meci al pugilistului la Bucureşti

 |  17:30
Bute îşi va apăra centura în România! Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va susţine financiar un meci al pugilistului la Bucureşti

Dupănumeroase promisiuni neonorate, ale mai multor miniştri şi premieri, pugilistulromân are în sfârşit ocazia să îşi apere centura în ţara sa. În primăvaraacestui an, Emil Boc a promis că va face tot posibilul ca meciul următor al luiBute să se desfăşoare în România, însă totul a rămas doar în fază de proiect.Mai rău de atât, la ultimul meci al său, atunci când şi-a păstrat titlulmondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a şasea oară, după cel-a învins pe Jesse Brinkley prin K.O. în repriza a noua, nu s-au găsit baninici măcar pentru televizarea în ţară a confruntării. Boxerul român are deaceastă dată promisiunea Elenei Udrea, că una dintre disputele sale de anulviitor va fi finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).De altfel, Bute a semnat un parteneriat cu MDRT în care acesta trebuie săpromoveze imaginea brandului turistic al României ori de câte ori va aveaocazia. “Sunt şanse mari ca unul dintre meciurile pecare Lucian Bute le va avea anul viitor să fie în Bucureşti, iar colaborarea pecare am semnat-o prevede şi susţinerea de către MDRT a acestui lucru, pentru căun astfel de meci va atrage atenţia întregii lumi asupra Bucureştiului”, adeclarat Udrea. Totodată, pugilistul va trebui să poarte imaginea brandului latoate meciurile pe care le va disputa de acum înainte. Ministrul a mai precizatcă sprijinul financiar al meciului de box de la Bucureşti este inclus încampania de promovare a brandului României, care este finanţată din fondurieuropene. Pugilistul are acordul clubului Interbox pentru a boxa în România,însă o astfel de gală va fi foarte costisitoare din punct de vedere financiar,ea putându-se ridica la aproximativ 4 milioane de euro.

Pentrucrearea şi promovarea brandului turistic, Uniunea Europeană a alocat ţării noastre75 milioane de euro până în 2013. Din aceştia, pentru crearea brandului s-acheltuit mai puţin de un milion de euro, restul banilor urmând să fie alocaţipromovării acestuia. Udrea a mai menţionat că parteneriatul cu Bute va face maiatractiv turismul românesc în America de Nord, acolo unde se ştie că sportivul românse bucură de o foarte mare notorietate.

Naţional Arena sau Cotroceni?

Larândul său, Lucian Bute, care are 27 de victorii din tot atâtea meciuri, dintrecare 22 prin K.O., era fericit de faptul că va avea în sfârşit şansa să-şi punăcentura în joc în România şi a indicat douăspaţiiunde ar putea avea loc disputa, noul Naţional Arena şi stadionul Cotroceni, chiardacă pe cea din urmă nu s-au mai disputat competiţii în ultima perioadă. “Sperdin tot sufletul să ajung să boxez anul viitor în România. Prin contractul departeneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Turismului avem o clauzăprin care vrem să aducem acest meci la Bucureşti, şi sper ca acesta să aibă locîn vara anului viitor. Cred că locul cel mai potrivit ar fi Bucureştiul, pentrucă este Capitala şi pot veni mai mulţi oameni. Probabil că Sala Polivalentă ar preafi mică, iar ca soluţie ar putea fi noul stadion Naţional sau arena din Cotroceni”,a spus Bute, care a adăugat că încă nu ştie numele viitorului său adversar: “Sunt vreo trei pugilişti pe listă, însă vatrebui să mă consult cu cei de la Interbox, cu antrenorul Stefan Larouche, darşi cu cei de la televiziunea Showtime, să vedem care ar fi cea mai bunăsoluţie”. Românul a semnat de curând un contract cu postul TV Showtime, învaloare de 6 milioane de euro, pentru următoarele trei meciuri ale sale, însăcondiţia ar fi ca toate confruntările să se dispute pe teritoriul StatelorUnite. Totuşi, surse din apropierea boxerului afirmă că unul dintre meciuris-ar putea juca la Bucureşti.

Campionulmondial a mai afirmat că este o onoare pentru el să contribuie la promovareaimaginii României în lume. “Mă bucur că pot aduceo contribuţie la promovarea României. Este o mare onoare pentru mine să potreprezenta România la fel cum am făcut-o de fiecare dată când am boxat, când ampurtat de fiecare dată tricolorul cu mine în ring. Aici m-am născut şi aicim-am format şi nu voi uita niciodată asta, indiferent de locul în care voiboxa. Este o onoare să fiu alături de alţi mari sportive, precum Nadia Comănecisau Ilie Năstase, care au promovat la rândul lor România”, a încheiatboxerul.

LucianBute, care a disputat 14 din ultimele 15 meciuri ale sale la Montreal (Canada),îşi va relua pregătirile în vederea meciului din 12 martie în care îşi va apăradin nou centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17Parerea ta...

CRINUTA
18 Noi 2010

Ce tara penibila am ajuns! Dupa ciocanul de pe chilotii lui Bote, frunza pe chilotii lui Bute ne mai lipsea! Asta in timp ce economia arata ca o pereche de chiloti rupti si murdari, probabil!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE