2020-05-31 20:46

„Câinii” merg în semifinalele Cupei!

 |  14:59
„Câinii” merg în semifinalele Cupei!

De 17 ani aşteptau oltenii să se impună iar pe terenulrivalilor de la Dinamo, şi după cum s-a desfăşurat prima repriză a sfertului definală din Cupa României păreau foarte aproape de acest vis. O primă parte pecare elevii lui Piţurcă au dominat-o tactic şi au intrat la cabine cu 1-0, golDina. A doua repriză a început în forţă pentru dinamovişti, care au lovit baraprin Marius Niculae, pentru ca Adrian Cristea să-l remarce pe Stanca dininteriorul careului. Golul a venit firesc în poarta oltenilor, centrare de pedreapta a lui Mărgăritescu, reluare imparabilă cu capul a lui Cătălin Munteanu.Au urmat două eliminări, de ambele părţi, Dilevski şi Liviu Ganea. De aicijocul s-a liniştit, însă cele două echipe au mai avut câteva şanse să închidămeciul. În prelungiri, beneficiind de cele două zile în plus de odihnă de laultima etapă din Liga I, oaspeţii au fost mai proaspeţi şi s-au apropiat maimult de gol, prin Mihai Costea şi Dina, însă şansa a fost de partea roş-albilor.S-a ajuns la loviturile de departajare, care practic au fost fără istoric.Dolha a parat şuturile lui Găman şi Mihai Costea, Bărboianu a tras în baratransversală, iar singurul care a punctat fiind tânărul Ologu. De parteacealaltă au marcat Andrei Cristea, Cătălin Munteanu şi Adrian Cristea, în timpce Stanca a respins lovitura lui Bordeanu.

La această partidă a avut loc şi un moment istoric întrecele două echipe. În memoria Adrian Păunescu, “Oltenia, Eterna Terra Nova” s-aauzit în premieră pe stadionul din Ştefan cel Mare şi, mai mult decât asta,fanii dinamovişti au aplaudat în picioare imnul Craiovei. În preambululpartidei din Cupa României, gazdele au organizat un meci de old-boys întreechipele Dinamo şi Universitatea Craiova care, deşi a fost fost presărat cunumeroase faze de poartă, s-a încheiat cu o remiză albă.

Într-o altă partidă din sferturile de finală alecompetiţiei, FC Braşov a învins Timişoara, după un gol înscris de Cristescu înprelungirile timpul regulamentar, reuşita venind după un ofsaid evident. Partidaa fost dominată clar de către stegari, care au ratat o sumedenie de ocazii,însă Pantilimon a fost respins aproape tot.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE