2020-01-27 11:25

Calculele Calificării. Cum ajungem la EURO 2016

 |  16:29
Calculele Calificării. Cum ajungem la EURO 2016

Meciul de joi seară şi rezultatele din celelalte partide ale grupei au dat mari dureri de cap microbiştilor români. Duminică se vor disputa ultimele trei meciuri din grupele calificării.

Doar cu un egal, chiar şi fără o victorie cu Insulele Feroe, tricolorii se pot califica la EURO 2016 indiferent de rezultatul meciului dintre Grecia si Ungaria.

Locul 3 in grupă ne poate asigura calificarea directa la turneul final din Franta, dacă România va fi echipa cu cele mai multe puncte dintre echipele situate pe locul 3 în fiecare grupă.

Trebuie spus ca rezultatele echipelor de pe locul 3 din meciurile cu ultimele clasate in grupa se anuleaza, astfel ca Romania va pierde cele patru puncte din meciurile cu Grecia si va ramane cu 13 puncte.

Conform calculelor Ziare.com, clasamentul ocupantelor locurilor 3 arată acum astfel:

1. Ungaria 15 puncte

2. Ucraina 13 puncte

3. Irlanda 12 puncte

4. Croatia 11 puncte

5. Albania 11 puncte

6. Suedia 9 puncte

7. Slovenia 9 puncte

8. Israel 7 puncte

9. Turcia 6 puncte

Asadar, in eventualitatea in care ar ajunge pe locul trei in grupa, Romania ar fi la egalitate de puncte cu Ucraina. Vecinii nostri mai au insa de disputat doua meciuri, cu Macedonia (ultimul loc, rezultatul se poate anula) si Spania. Pentru Romania, ideal ar fi ca Spania sa invinga Ucraina. In acest caz, am avea nevoie de doar un egal in Feroe pentru a fi calificati la EURO.

In ceea ce priveste Irlanda, acestia ar merge direct la EURO cu o victorie in Polonia. Astfel, Polonia ar cobori pe locul trei, dar ar ramane sub Romania, cu 12 puncte.

Scenariul ideal pentru Romania in aceasta grupa ar fi ca Croatia sa invinga Bulgaria si sa termine pe doi, iar Norvegia sa nu bata Italia si sa cada pe locul 3. In acest caz, Norvegia ar avea 14 puncte si un golaveraj mai slab ca al Romaniei. Asadar, un egal cu Feroe ne-ar fi, din nou, suficient.

Daca toate aceste calcule s-ar respecta, Romania s-ar califica in 99% la turneul final si de pe locul trei in grupa, cu un egal in Feroe, indiferent ce ar face Ungaria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE