2020-08-03 14:56

Ce echipă TOP-CLASS va avea România la OLIMPIADA de la Tokyo

 |  14:29
Ce echipă TOP-CLASS va avea România la OLIMPIADA de la Tokyo

Federaţia Română de Tenis şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român au decis înfiinţarea unei echipe olimpice de tenis din 12 jucători, care să beneficieze de sprijin material în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Lotul echipei olimpice de tenis va fi format din toate numele mari ale tenisului românesc actual: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru, Horia Tecău, Florin Mergea și Marius Copil.

“Pentru Jocurile Olimpice din 2020 ne dorim să facem cea mai bună echipă posibilă cu toţi sportivii de valoare din România. Ca să ne bucurăm de victorii şi de cât mai multe medalii. În 2016 am fost foarte aproape de medalia de aur şi cred că la Tokyo avem şanse foarte mari la această madalie. Am discutat cu domnul George Cosac şi mi-a spus că se pot obţine trei medalii, după care am spus să se gândească mai bine pentru că e vorba de Jocurile Olimpice. Apoi a spus că obiectivul este o medalie, ceea ce este mult mai realizabil. Sunteţi o generaţie frumoasă, fantastică şi cred în voi pentru că aţi demonstrat că puteţi. Constituirea acestei echipe olimpice denotă faptul că vom deveni o echipă mult mai puternică. Comitetul olimpic va asigura toate condiţiile pentru marea performanţă”, a declarat preşedintele COSR.

“E probabil cea mai bună perioadă a tenisului românesc chiar dacă acum 40-50 de ani i-am avut pe Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. Mă bucur că pentru prima dată Comitetul Olimpic şi Sportiv Român este alături de sportivi şi încearcă să îi susţină cât mai mult posibil. Am făcut un calcul şi dacă ar trebui să susţinem 20-25 de turnee ar trebui să avem un buget de 4 milioane de euro. E o sumă care nu ne va fi acordată, trebuie să fim conştienţi. Dar e un început şi sportivii vor beneficia de el”, a spus și preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

“Mai sunt doi ani până la Tokyo. Din câte ştiţi, eu vin după o accidentare dar totul a decurs bine şi am revenit pe terenul de tenis. Acum îmi doresc să revin în turnee şi în aceşti doi ani am timp să revin din nou în elită. Cred cu tărie că la Tokyo vom fi toţi în formă, pentru mine acesta este principalul obiectiv în următoarea perioadă. Îmi doresc foarte mult să retrăiesc la Tokyo ceea ce am trăit la Rio. Atunci am fost foarte aproape să obţinem aurul însă vom avea o altă experienţă la Tokyo şi cred că rămânem în continuare una dintre cele mai bune echipe din lume, alături de Horia Tecău”, a declarat Florin Mergea, medaliat cu argint la JO de la Rio alături de Horia Tecău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE