2020-02-18 00:52

CFR Cluj, căderea unei campioane. Ardelenii sunt la retrogradare, şocul schimbării antrenorului nu a avut efect

 |  18:06

Sezonul trecut au câştigat titlul, iaracum se bat la retrogradare. Cadu & Co. sunt de nerecunoscut. După nouăetape în Liga I, CFR Cluj nu a adunat decât 9 puncte, are golaveraj negativ şinu a reuşit să învingă decât de două ori, pe Brăneşti şi Pandurii. Şefiicampioanei erau siguri acum două săptămâni că Andrea Mandorlini era cauzadeclinului, însă nici după schimbarea acestuia cu Sorin Cârţu situaţia nu s-aschimbat, dimpotrivă, echipa a luat-o şi mai jos în clasament. Cu excepţiavictoriei chinuite cu Basel, din grupele Ligii Campionilor, Sorinacio pare a nufi găsit până acum cheia revenirii lui CFR Cluj, iar Paszkany şi Mureşan suntrecunoscuţi că nu au răbdare prea multă cu antrenorii care nu au rezultate, indiferentde numele acestora. Următoarea lună e decisivă pentru tehnicianul oltean, iar acestatrebuie să obţină punctaj maxim în următoarele 3 etape, cu FC Braşov, FC Vasluişi Unirea Urzceni.

Şefii campioanei îşi fac acum meaculpa şi spun că au greşit că nu l-au demis pe Madorlini imediat după finalulsezonului, chiar dacă tehnicianul italian a reuşit eventul. “Pregătirea de vară a fost unafoarte slabă, iar acum trebuie să plătim pentru lucrurile care nu s-au făcut înacea perioadă. Şansa noastră a fost că şi contracandidatele s-au tot încurcat,aşa că diferenţa dintre noi şi ei nu este foarte mare şi poate fi recuperată.Am greşit în vară, trebuia să îl dau afară pe Mandorlini imediat după ce afăcut eventul", a spusnonşalant Paszkany. Preşedintele Iuliu Mureşan are însă gânduri negre înprivinţa echipei în acest an: „E greu să ne mai batem la titlu, însă nu se puneproblema să retrogradăm”.

Străinii sunt blazaţi

Mulţi jucători străinidin lotul actual sunt de ceva ani în curtea campioanei, iar câţiva dintre eivor neapărat să schimbe aerul, iar mirajul Ligii Campionilor a fost singurulmotiv care i-a mai ţinut în loc. De exemplu, căpitanul de fier Cadu, altădatăde netrecut, acum un jucător ca oricare altul. Urmarea? CFR a primit 14 goluri în nouăetape, în timp ce tot sezonul trecut nu au primit decât 23 de goluri. Tony, alttitular incontestabil, acum lustruieşte banca de rezerve. Piccolo şi Edimarstrâmbă din nas după plecarea lui Mandorlini, Cârţu neavând mare încredere înei. Cu gândul la plecare mai sunt şi Nuno Claro, Culio, Yssouf Kone şi LacinaTraore.

Transferuriratate

Altădată aveau ochi la fotbalişti,însă în această vară au cam dat-o în bară cu transferurile. În apărare i-auadus pe Rada şi Nuno Diogo, însă doar primul a început de curând să joace. Lamijloc au transferat mult şi mediocru, Kivuvu, Hora, Tomas Costa, Rafael Bastossau revenitul Emmanuel Kone sunt jucători care nu au adus nici un plus în joculechipei. În atac treaba stă şi mai rău, Bjelanovic, Sforzini şi Ramon Anselmonu au reuşit împreună decât un gol pentru vişinii în acest început de sezon.

L-aupierdut pe Deac, inima echipei

Dacă la achiziţii nu au fostinspiraţi, nici la plecări conducătorii ardelenilor nu au avut mai mult noroc.Paszkany a privit ca un business transferul lui Deac la Schalke, pentru 3milioane de euro, însă despărţirea intempestivă de mijlocaş a diminuatconsiderabil forţa de atac a CFR-ului. Fotbalistul este cel care a avut ocontribuţie mare la câştigarea titlului în sezonul trecut, iar până să plece înGermania ajunsese titular de drept chiar şi la echipa naţională. Hora şiEmmanuel Kone, înlocuitorii săi, nu au arătat până acum nimic.

LaBayern e la fel, Roma şi-a revenit

Situaţia adversarelor CFR-ului dingrupa K a Ligii Campionilor este contradictorie. Dacă Bayern Munchen a pierdutacasă cu nou-promovata Mainz, nu a strâns decât 8 puncte în 6 etape şi se zbatepe la mijlocul clasamentului, AS Roma şi-a revenit spectaculos în weekend şi areuşit să învingă pe Inter Milano, scor 1-0. Încă un motiv în plus deîngrijorare pentru ardeleni, care îl vor întâlni peste câteva zile pe Lobonţ,în etapa a doua a grupelor Ligii, iar şansele ca succesul de acum doi ani de peOlimpico să se repete sunt extrem de reduse, mai ales că Sorin Cârţu nu se vaputea baza pe unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai săi, Gabi Mureşan,accidentat în derbyul cu Universitatea Cluj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE