2020-02-28 11:26

CFR Cluj-FC Basel 2-1, în prima etapă din Grupa E a Ligii Campionilor

 |  12:56
CFR Cluj-FC Basel 2-1, în prima etapă din Grupa E a Ligii Campionilor

CampioanaRomâniei, CFR Cluj, a debutat cu o victorie în grupa E a Ligii Campionilor,după ce a învins pe teren propriu, scorul de 2-1, echipa elveţiană FC Basel.Golurile echipei clujene au fost marcate de Rada, în minutul 9, şi Traore, treiminute mai târziu, în timp ce pentru FC Basel a punctat Stocker, înprelungirile primei reprize.

Sorin Cârţua folosit următorii jucători: Nuno Claro - Panin, Cadu, Alcantara, Rada - Hora(E. Kone 54), E. Dică, Mureşan, Culio - Bastos (De Zerbi 54), Traore (Sforzini79).

FC Basel:Costanzo - Inkoom, Abraham, Atan, Safari - Shaqiri (Tembo 73), Huggel, YapiYapo, Stocker (Chipperfield 73) - Frei, Streller. Antrenor: Torsten Fink.

Partida afost arbitrată de o brigadă din Irlanda, condusă la centru de Alan Kelly,ajutat de asistenţii Damien McGrath şi Kenneth Hennessy, şi de asistenţiisuplimentari Anthony Buttimer şi Neil Doyle, în timp ce arbitru de rezervă afost Padarigh Sutton.

FundaşulIonuţ Rada, marcatorul primului gol al echipei ardelene, a debutat pentru CFRîn acest sezon.

La meciuldisputat pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" au asistat 9.950 despectatori, dintre care aproximativ 200 de susţinători ai formaţiei elveţiene.

“Suntbucuros pentru rezultat, mai ales pentru faptul că am debutat cu o victorie laCFR. Este o victorie meritată, chiar dacă nu am avut o posesie foarteconsistentă. Vreau la CFR un joc de posesie. Este adevărat că am încercat oaşezare care nu este familiară jucătorilor. Dacă ar fi rămas 2-0 pentru noi,poate că aveam o opţiune serioasă în lupta pentru locul 3, dar aşa totul sejoacă. Am câştigat prima bătălie, dar războiul este foarte lung”, a precizatSorin Cârţu..

“Am începutfoarte bine, apoi ei au avut mai multă posesie, dar am reuşit să depăşim. Aveamnevoie de o schimbare, s-a schimbat ceva şi echipa şi-a schimbat atitutdinea,ne-a reuşit. Tot timpul şansele sunt pentru locul trei, e greu să terminăm peprimele două. Noi avem şanse doar la locul trei, nu ştiu dacă e mai bine căRoma a pierdut, pentru AS Roma şi Bayern sunt favorite la primele două locuri”,a declarat Cadu.

“Mă bucurfoarte mult că am putut câştiga un meci foarte important mai ales pentrumoralul echipei. Îi mulţumesc lui Sorin Cârţu, mi-a dat încredere şi vreau să-lrăsplătesc. Chiar dacă nu am fost folosit, important este să te pregăteşti şicând intri să profiţi de ocazie”, a spus Ionuţ Rada.

În celălaltmeci al grupei, Bayern Munchen a învins pe teren propriu, scor 2-0, pe AS Roma,la oaspeţi Bogdan Lobonţ fiind rezervă.

Înurmătoarea etapă din grupa E a Ligii Campionilor, CFR Cluj va întâlni pestedouă săptămâni, în deplasare, formaţia italiană AS Roma.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE