2020-07-07 13:24

Cine doarme liniştit la iarnă? Echipele din fruntea clasamentului Ligii I îşi fac calculele

 |  18:23
Cine doarme liniştit la iarnă? Echipele din fruntea clasamentului Ligii I îşi fac calculele

În urmă cu două etape, toată lumea o dădea marefavorită la titlu pe Oţelul sau, măcar, la cel onorific de campioană de iarnă.Iată că trupa lui Dorinel Munteanu este în scădere de turaţie şi a scos doar unpunct în ultimele două runde, şi acela obţinut în minutul 90 în jocul de acasăcu Victoria Brăneşti. Acest lucru a “aglomerat” teribil lupta în fruntea ierarhiei Ligii I. Opt echipe sunt strânse în10 puncte, fiecare dintre ele făcându-şi o mulţime de calcule pentru ultimeletrei runde ale anului, una din tur, plus altele două din retur.

Oţelul, cel mai facil program

Liderul Ligii I are mari şanse să-şi păstreze poziţiapână la primăvară, deoarece are cel mai uşor traseu în acest an. Oţelariiîntâlnesc acasă Astra şi Sportul, iar în deplasare vor evolua împotrivaPandurilor. Toţi adversari din a doua jumătate a clasamentului, iar gălăţeniinici nu se gândesc să nu obţină cel puţin şapte puncte din aceste partide. Singurulmare pericol pentru Oţelul în acest final de an este FC Timişoara, însăbănăţenii au un program infernal în etapele rămase. Vor juca etapa următoare înGroapă împotriva lui Dinamo, apoi tot în deplasare, cu Gloria Bistriţa, un terenpe care se obţin destul de greu puncte, pentru ca în runda a 19-a să evoluezepe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, momentan cea mai prolifică echipă îndeplasare. Şi Rapidul îşi face socoteli, pentru că în afară de disputa de laVaslui, are două meciuri relativ mai uşoare, acasă cu Unirea Urziceni, echipăcare este în cădere liberă spre liga a doua, şi un meci sub Tâmpa, cu FCBraşov. O altă echipă care speră la titlu în acest sezon este FC Vaslui, maiales că are un drum mai uşor în ultimele etape ale acestui an. Va juca de douăori consecutiv acasă, cu Pandurii şi Rapid, pentru ca în ultima rundă să sedeplaseze la Buzău, pentru confruntarea cu Victoria Brăneşti.

Steaua - CFR Cluj sau cine iese din luptă

Următoareaetapă programează în Ghencea derby-ul Steaua - CFR Cluj, un meci extrem deimportant pentru cele două formaţii. Echipa care pierde iese din lupta pentrutitlu în acest sezon. Dacă Steaua are o mulţime de jucători indisponibilipentru acest meci, accidentaţi sau suspendaţi, ardelenii vor veni după un meciextrem de solicitant, cu Basel, în grupele Ligii Campionilor, însă nici unadintre echipe nu îşi permită să piardă. Roş-albaştrii vor juca apoi tot acasăcu cealaltă echipă a Clujului, pentru ca în runda a 19-a să evolueze laCraiova, împotriva fostului lor antrenor. Marius Lăcătuş trebuie să bată totpentru a micşora distanţa faţă de liderul Oţelul, un alt deznodămând fiindu-ifatal tehnicianului din Ghencea. Campioana CFR întâlneşte şi ea UniversitateaCraiova, dar pe teren propriu, iar în ultima etapă a anului va juca laBrăneşti. Nici Dinamo nu are un program foarte greu, cu excepţia derby-ului cuTimişoara din Ştefan cel Mare din proxima etapă, elevii lui Ioan Andone vordisputa celelalte meciuri în Bucureşti, cu Astra în Groapă şi cu Sportul înRegie.

Deşinu o ia nimeni în seamă, Gaz Metan este peste Steaua în clasament şi poateprinde la finalul campionatului un loc de cupe europene. Chiar dacă au obiectivlocul 8, ardelenii se gândesc la Europa, după un tur în care, alături deOţelul, au fost revelaţia Ligii I.

Bătaie mare şi laretrogradare

Caşi lupta la titlu, şi la retrogradare este forfotă mare. De la locul 9 ocupatde Craiova în jos, toate echipele sunt ameninţate cu eşalonul secund. Un lucruinedit şi nu prea este că toate nou-promovatele sunt în a doua parte aclasamentului, însă dintre ele doar Sportul pare condamnată sigur să revinădupă numai un an în liga a doua. Chiar şi Craiova, lăudată excesiv de toatălumea după venirea lui Victor Piţurcă, nu va fi liniştită, ea aflându-semomentan la 4 puncte de zona retrogradării. Un caz aparte îl reprezintă UnireaUrziceni, campioana de acum doi ani, ialomiţenii aflându-se în pragulcolapsului, după plecarea lui Dan Petrescu, a lui Mihai Stoica şi a majorităţiijucătorilor de bază. Ca un paradox, Unirea este penultima în clasament, chiar dacăîn acest tur de campionat a bătut Steaua, Dinamo şi FC Vaslui şi a remizatacasă cu Rapid.

Clasament Liga 1

Oţelul 16 10 3 3 20-13 33pTimişoara 16 8 8 0 27-18 32pRapid 16 8 5 3 27-9 29pVaslui 16 8 4 4 21-16 28pDinamo 16 8 3 5 38-29 27pGaz Metan 16 7 5 4 20-14 26pSteaua 16 7 4 5 20-14 25CFR Cluj 16 6 5 5 26-21 23p


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE