2020-01-18 23:11

Cine ţipă mai tare câştigă! Imediat după ce au criticat dur arbitrajul, au primit decizii favorabile

 |  17:36
Cine ţipă mai tare câştigă! Imediat după ce au criticat dur arbitrajul, au primit decizii favorabile

A devenit deja o modă în fotbalul românesc ca imediat ceoficialii unei formaţii strigă că au fost dezavantajaţi de arbitri, echipelerespective să obţină puncte datorită unor erori comise de cavalerii fluierului.

În etapa încheiată recent a fost rândul campioanei CFRCluj să beneficieze de aportul arbitrilor, asta după ce la meciul cu Oţelul,Iuliu Mureşan a criticat, pe drept, arbitrajul lui Istvan Kovacs. Trupapregătită de Sorin Cârţu a învins, duminică seară, rivala Dinamo cu 1-0, însăitalianul De Zerbi, care a pasat decisiv pentru Bjelanovic, se afla în ofsaidîn momentul în care a preluat balonul.

Deşi reluările arată clar că arbitrul asistent a greşitla faza golului, oficialii ardeleni spun că nu vor să mai discute despreaceastă problemă, negând totodată ajutorul primit. Nu a fost ofsaid la DeZerbi. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar nu ne-a ajutat pe noi. Luptămpentru toate obiectivele, nu renunţăm la nimic, e greu în campionat, dar avemşanse în toate competiţiile", afirmă Iuliu Mureşan, acelaşi care cereaexcluderea lui Teo Crăciunescu la finele meciului cu Astra.

Cazul CFR-ului nu este singular în acest sezon al LigiiI. Rapid a beneficiat de greşelile grave de arbitraj în etapa trecută, cuPandurii, când gorjenilor le-au fost anulate două goluri şi nu le-a fostacordat un penalty. Cu câteva zile înainte, Dinu Gheorghe, preşedintelegiuleştenilor, dădea de înţeles că Dinamo ar fi protejata CCA-ului.

Nici gruparea din Ştefan cel Mare nu e străină de această practică. La revnirea lui Borcea dela Miami, la meciul cu FC Vaslui, arbitrul Augustus Constantin a fost acuzat căa condus tot meciul împotriva câinilor. Rezultatul criticilor lui Borcea s-avăzut după trei zile, la meciul cu Ceahlăul din Cupa României, când oaspeţilorle-a fost anulat un gol valabil şi au avut un jucător eliminat tocmai după aceafază.

Dacă împotriva Rapidului nu s-a comis nici o eroaredecisivă împotrivă, în schimb CFR Cluj şi Dinamo se numără printre cele care aude suferit, dar au şi beneficiat de greşelile voite sau nu ale „fluieraşilor”.

Greşeli decisive ale arbitrilor în meciurile granzilor:

* s-au luat în considerare doar penalty-urile şi golurile acordate sau neacordateeronat.

Etapa 1

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0

Penalty neacordat de Alexandru Tudor pentru formaţia dinBănie.

Etapa 2

Steaua – Universitatea Craiova 2-1

La 1-0 pentru oaspeţi, tuşierul Ioan Onicaş a anulat ungol Craiovei pentru un presupus ofsaid.

CFR Cluj – Victoria Brăneşti 2-0

La scorul de 0-0, ilfovenii au solicitat un penalty dupăce Simion a fost bruscat în careu de Kivuvu. Mugurel Drăgănescu a decis că nuse impunea lovitură de pedeapsă.

Etapa 3

Pandurii – Dinamo 2-2

Arbitrul asistent Octavian Şovre a anulat, în mod eronat,un gol gazdelor, pentru ca mai apoi Marius Avram să acorde uşor un penaltypentru formaţia din Târgu-Jiu.

Etapa 4

CFR Cluj – Astra Ploieşti 2-2

Clujenii au avut un penalty neacordat de TeodorCrăciunescu. Imediat după meci, ardelenii au cerut excluderea din arbitraj afiului lui Ion Crăciunescu.

Etapa 5

Sportul – CFR Cluj 3-0

Gazdelor le-a fost anulat un penalty pe final, iar Culioa fost iertat de arbitrul Radu Petrescu de eliminare după ce şi-a călcat în modintenţionat un adversar.

Rapid – Gloria Bistriţa 2-0

Giuleştenii au deschis scorul dintr-un penalty acordatuşor de central după un duel Marcos Antonio – Frăsinescu.

Etapa 7

FC Braşov – Dinamo 2-2

În minutul 2, Bălaşa respinge cu mâna balonul trimis deMoţi în careul mic, arbitrul lasă jocul să continue, deşi se impunea cartonaşroşu şi penalty pentru dinamovişti.

Etapa 8

Dinamo – FC Vaslui 1-2

După ce au ratat un penalty în minutul 89, câinii au maicerut unul în minutul 90 la un duel Niculae-Kuciak. Arbitrul a procedat însăcorect la această fază, deşi imediat după meci, Cristi Borcea a declarat că “a fost masacru” împotriva echipei sale.

Etapa 13

Rapid – Pandurii 1-3

Centralul Drăgănescu şi asistentul Velicu au anulat douăgoluri pentru Pandurii, căreia nu i-au acordat nici un penalty la o fază clară.Ambii au fost excluşi din lotul A.

Oţelul – CFR Cluj 1-1

Centralul a anulat uşor golul marcat de Traore în primarepriză.

Dinamo – Gaz Metan Mediaş 3-2

La 1-2, Dinamo a primit uşor un penalty după ce AndreiCristea s-a împiedicat de Paul Pârvulescu. Tot Cristea a marcat şi a egalat,pentru ca patru minute mai târziu, să marcheze şi golul de 3-2.

Etapa 14

CFR Cluj – Dinamo 1-0

La unicul gol al meciului marcat de Bjelanovic, pasatoruldecisiv De Zerbi se afla în ofsaid în momentul în care a preluat mingea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE