2020-02-18 02:21

CLAUZĂ a la Becali pentru Cristi GANEA la Athletic Bilbao

 |  18:33
CLAUZĂ a la Becali pentru Cristi GANEA la Athletic Bilbao

Fundaşul stânga Cristian Ganea a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Athletic Bilbao. Mutarea, care fusese anunţată încă de la jumătatea lunii ianuarie, surprinde şi prin incredibila clauza de reziliere pe care bascii i-au fixat-o internaţionalului roman.

"Este o schimbare enormă pentru mine, care mă va ajuta să cresc ca fotbalist. Vreau să arăt că Athletic a făcut un transfer bun", a mai spus Ganea, care va avea la Bilbao o clauză de reziliere a contractului de 40 de milioane de euro, clauză cum numai Gigi Becali mai pune în contractele unor jucători pe care îi cumpără şi despre care el crede că vor deveni mai fotbalişti.

"Suntem foarte fericiţi să-l avem alături de noi, am anunţat acest transfer de mai multe luni. El a făcut parte zece ani din societatea noastră, a jucat în categoriile inferioare şi şi-a dorit întotdeauna să evolueze la Athletic. Credem că ne va aduce mai multe soluţii şi că este un bun transfer, care ne va oferi satisfacţii", a declarat şi preşedintele clubului din Bilbao, Josu Urrutia.

Ganea a semnat pe trei sezoane cu Athletic Club Bilbao, având opţiunea să-şi prelungească contractul pentru încă un an. Bascii, care au încheisat pe dezolant loc 16 în La Liga, au terminat sezonul fără nici un jucător străin în lot.

A revenit alături de familie în Spania

În vârstă de 25 de ani, Ganea a evoluat ca junior la echipe din Ţara Bascilor, unde îi este stabilită familia, inainte de a reveni în ţară, la ASA Târgu Mureş, Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari şi FC Braşov. Athletic Bilbao este un club cunoscut pentru predilecţia de a recruta numai jucători basci sau cu rădăcini basce. Ganea se înscrie în această categorie, prin faptul că a crescut în Basauri, în apropiere de Bilbao, unde familia sa locuieşte şi acum, iar el a evoluat la echipe de juniori din regiune. Ganea, născut la Bistriţa, a mai evoluat în Spania la Mallorca B şi la Santanyi şi a strâns cinci selecţii la naţionala României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE